PRENUMERERA PÅ:

EU- cirkusen har anlänt
En cirkus som dock har svårt att locka publik, kort sagt, en cirkus i djup kris. Direktör för det närmaste halvåret blir Fredrik Reinfeldt, som kommer att få många tillfällen att sola sig i glansen från de ledande imperialistiska företrädarna.

Läs mer...

Nationella parlamenten förlorar på Lissabonfördraget
De nationella parlamenten får ingen ökad makt med det Lissabonfördraget, istället förlorar de inflytande på en rad områden med den ökande överstatligheten.

Läs mer...

Storstrejken
I dagarna är det 100 år sen den strejk som skakade Sverige 1909 utbröt, Lenin betecknade den som ”en av samtidens allra största allmänna strejker”. Fransk arbetarpress kallade den ”Den största proletära mobilisering man i våra dagar varit vittne till.

Läs mer...

LO-problem
LO:s Norrbottensdistrikt har haft stora problem i år att hitta en villig ersättare till den avgående ordföranden, ingen ville ställa upp för att leda LO-distriktets verksamhet. Till slut efter starka socialdemokratiska påtryckningar förbarmade sig Arjeplogs Maria Stenberg och tog på sig.

Läs mer...

Billig arbetskraft
Folkpartiets med Jan Björklund i spetsen vill införa lärlingsanställningar i Sverige. Unga skall kunna ges begränsat anställningsskydd och lägre lön än dagens lägstalöner på arbetsmarknaden. På detta sätt hjälper man unga in i arbetslivet anser Björklund. Han understryker att det är bättre för unga att ha låg lön än socialbidrag.

Läs mer...

Antikommunistiskt förtal
Jonas Sjöstedt har blivit bekant som en påläst och duktig EU-parlamentariker för Vänsterpartiet. För det arbetet har han min uppskattning och respekt. Men han har också gjort sig ett namn som inbiten antikommunist, med tydlig historieförfalskning som följd.

Läs mer...

Massmord i korståg mot kommunism
I morgon 6 augusti 2009 blir det 64 år sedan USA fällde en atombomb över Hiroshima, följt av en till över Nagasaki den 8 augusti. I Hiroshima dödades 70 000 direkt och mer än 100 000 skadades.

Läs mer...

Nordiskt sommarläger 2009
Första veckan i juli samlades kommunister från Norden i den danska byn Gedesby för att genomföra, det numera traditionella, årliga sommarlägret. I år gästades lägret av kamrater från Tysklands Kommunistiska Parti (DKP) som skulle berätta om utvecklingen i Tyskland efter annexionen av DDR

Läs mer...

SKU:aren
Fler unga blåsta på sommarjobbet
Den ekonomiska krisen gör att många råkar illa ut på sommarjobben och fackets hjälptelefon har fått ta emot fler samtal under juni och juli i år. Från och med juni fram till den 24 juli i år har 2.906 samtal kommit in till LO:s hjälptelefon, en ökning med 78 procent jämfört med de 1.629 som ringde in samma period år 2008.
I egenskap av ungdomsledare så åkte jag tillsammans med sju ungdomar från Gällivares ungdomsråd.

Läs mer...

Intervju med Nina Hager, vice ordförande för Tysklands kommunistiska parti, DKP
För 60 år sedan, år 1949, antogs i Tyskland  två grundlagar, en i Förbundsrepubliken Tyskland (BRD) och en i  Tyska Demokratiska Republiken (DDR). Dagens Tyskland firar i år 60-årsdagen av BRD:s grundlag. Hur ställer sig DKP till detta?

Läs mer...

Uttalanden från sommarlägret 2009
Till den Sudanska Presidenten
Omer Hassan Albashir, genom Sudanska ambassadören i Oslo och Stockholm

Läs mer...

Militärkuppen i Honduras
Nordiska kommunister församlade till sommarläger i Danmark uttalar sin skarpaste fördömelse av militärkuppen i Honduras och den våldsamma deportationen av landets president. Vi ansluter oss det världsomspännande stödet till det honduranske folk och deras protester mot kuppen.

Läs mer...

Iran efter 12 juni
Presidentvalet den 12 juni i Iran kom att bli något av en tändande gnista för all opposition mot den sittande islamistiska terrordiktaturen

Läs mer...

Hungerstrejk i Malmö för fängslade kubaner
I Malmö, mellan 21 och 26 juli, har det hållits en aktion mot terrorism och för anständighet och rättvisa. En hungerstrejk har hållits för de fem kubaner som sitter fängslade i USA efter att ha avslöjat exilkubanska extremistgrupper.

Läs mer...

För att uppnå livets sötma måste man ha sönder imperialismen…
För 21 år sedan föddes Copa Cuba som ett solidariskt initiativ i södra Stockholm. Då var Kuba det enda levande exemplet på suveränitet, oberoende och rättvisa i Latinamerika. Idag kan vi med glädje se att alltfler länder, t.ex. Venezuela, Ecuador, Bolivia, Nicaragua, El Salvador och Honduras följer i Kubas fotspår.

Läs mer...

Mord med islamofoba förtecken i Tyskland
Under sommaren har ett mord begåtts med islamofoba förtecken i Tyskland.  En 31-årig gravid kvinna knivhöggs under en rättegång.

Läs mer...

Antifascisternas minne får inte smutsas ner!
Gemensamt ställningstagande av 63 Kommunistiska och Arbetarpartier
I ett gemensamt ställningstagande vänder sig 63 kommunistiska och arbetarpartier i Europa och andra delar av världen - däribland SKP- bestämt mot nya uttryck för antikommunismen i den internationella politiken.

Läs mer...

Insändare
Insändaren i Riktpunkt nr 4 med rubriken ”Regeringens bödlar” har väckt upp många känslor, författaren till insändaren var Astrid Boman som också medverkar som skribent i Riktpunkt. Vi återger här två insändare som vi anser återspeglar det spektrum av åsikter kring försäkringskassan och dess behandling av en av våra viktigaste socialförsäkringar, som hittills kommit Riktpunkt till del.

Läs mer...

Kongressdebatt
Kongressdebatten fortsätter, här följer två inlägg. Läsarna av Riktpunkt är välkomna med fler.
Är oppositionen ett alternativ?
Partiets roll – strategi & taktik

Läs mer...

Studiedag: ”kommunisterna och fackföreningsrörelsen”
När: Lördagen den 19 september 2009 Klockan 10.00 – 17.00

Läs mer...

Particentralens öppettider
Delar av particentralen flyttar till Malmberget och de nya öppettiderna blir
Tisdagar, onsdagar torsdagar 9.00 – 15.00
Telefon 0970 – 202 44
Adressen är: Torget 9
983 32 Malmberget

I Stockholm är lokalen öppen
torsdagar 16.00 – 19.00
Telefon 08 – 735 86 40
Adressen är: Flyghamnsgatan 1, 128 35 Skarpnäck

Septemberalliansen
Bästa prenumerant
Säkra Riktpunkts fortsatta utgivning genom att betala din prenumeration för 2009!
Redaktionen

Glöm inte Kampfonden 421 53 84-1
Har Du något intressant att berätta gör det i Riktpunkt!
Sverige behöver fler kommunister, bli medlem i SKP eller SKU!