PRENUMERERA PÅ:

Vad är rätt och rättvist?

...är namnet på en rapport från Skolverket om elevernas inställning till demokrati och etik. Det är en allvarlig situation i den svenska grundskolan som återges i rapporten.

Stoppa kriget mot Iraks folk!

Sveriges Kommunistiska Partiska fördömer skarpt USAs och Storbritanniens krig mot Iraks folk. Vi protesterar inte bara mot sättet, hur en självutnämnd världspolis sätter sig över det internationella världssamfundet med dess representanter i FN och säkerhetsrådet.

Hur vi skulle lösa de sociala problemen

Ett nytt år - det betyder summering av det förgångna och utblick på det nya året. Följderna av oavbrutna sociala försämringar i vårt land har under de senaste veckorna ofta beskrivits i media.

Ett folk, en valuta.

Lätt för Persson ro EMU i land", påstår Dagens Industri 99.01.13. Vilket innebär att stödet för medlemskap i den europeiska valutaunionen (EMU) blir allt starkare inom det socialdemokratiska partiet, samtidigt som motståndet "klingar av".

Hur bekämpa rasismen?

På den svenska kartan är Eskilstuna känt för motståndet mot rasism. Många människor vill ha en ändring, så via ord och handling har man åstadkommit en motvikt mot rasismen. Det var först i Eskilstuna som LO krävde "ett nazifritt Sörmland!"

Stora missförhållanden inom sjukvård och omsorg i Hälsingland.

Situationen var svår under jul- och nyårshelgen. Långa köer på akuten, överbeläggningar även i korridorerna vid sjukhuset i Bollnäs.

Folket måste bli herre i eget hus!

I Finlands håller partierna på att förbereda riksdagsvalet i mars 1999. Finska Arbetarpartiet Kommunisterna, KAP, ställer upp med egna kandidater i samtliga valdistrikt utom Åland. Strax innan årsskiftet lade partiet fram sin valplattform under rubriken

Hjälp St Petersburgs pensionärer

Efter Sovjetunionens fall har inte minst landets pensionärer drabbats mycket hårt av kapitalismens rövartåg. Bristen på mat och kläder är akut och många människor är uteslutet hänvisade till humanitär hjälp och solidaritet utifrån.

Från Västkusten
- LITE NYTT

Partierna har nyligen utsett sina kandidater till EU-parlamentet inför det kommande valet i juni i år. Men allmänheten tycks vara föga intresserad. Det är inte särskilt märkligt. Vem behöver ett parlament utan makt, som inte medfört något positivt?