PRENUMERERA PÅ:

Hur EU-fiaskot ska vändas till en seger

Fusk, mygel och bedrägeri tvingade EU-kommissionen att avgå.Skattemiljarder från EU-ländernas medborgare har slussats i privata fickor, korruption och nepotism i stor stil har avslöjats.

Eleverna får göra sig beredda för fler strider

I början av mars var det två strejk aktioner i landet, som vållade stort mediaintresse: bussförarstrejken och skolstrejken i Malmö. Under sex skoldagar samlade strejken samtliga elever på Latinskolan i Malmö till strid

NATO:s "fredsplan" för Kosovo betyder krig och ockupation

Det är svårt att skriva om Kosovokonflikten. Just nu pågår de s k "freds förhandlingarna" i Paris, parallellt med en makalös militär uppladdning i krisområdet och när som helst kan NATO-bombplan släppa sin dödliga last över Belgrad och andra serbiska platser.

Hur fördelas världens produkter?

Ett återkommande argument från Västvärldens propagandamaskin är att kapitalismen trots sina brister är det mest effektiva systemet för att fördela rikedomen som skapas av produktionssystemet.

Orakel eller kuppmakare?

En ny variant för den amerikansk-brittiska krigföringen mot Irak avslöjade nyligen "USA:s specielle representant för förändringar i Irak", Frank Ricciardone, i en intervju med den turkiska tidningen "Milliyet":
"Sannolikt förestår en militärkupp. Den kommer mycket plötsligt och utan några som helst förvarningar".

En politisk kidnappning.

PKK-ledaren Abdullah Öcalan kidnappades i februari i Kenya och fördes med privatplan till Turkiet. Kidnapparnas identitet avslöjades för en gångs skull av massmedierna. Varför avslöjades deras identitet och varför genomfördes denna kidnappning?

Kurdistanfrågan: vi måste välja sida!

Det finns två versioner av historien om kurdledaren Abdullah Öcalans resor kors och tvärs över Europa i slutet av 1998 och början av -99. Den ena versionen är den som kablats ut över världen av de stora pressagenturerna, tidningarna och TV-bolagen

Solidaritet har lång tradition

Lördagen den 13 mars samlade på Sergels torg i Stockholm sig flera tusen deltagare till en stor solidaritetsgala till stöd för det kurdiska folkets kamp för frihet och självbestämmande.

Fördöm Islamska Republiken för dess kvinnoförtryck

Det är 20 år sedan den Islamiska regimen började sin slakt på de iranska kvinnornas sociala och individuella fri - och rättigheter. Denna hatkampanj har gjort kvinnorna till andra klassens medborgare och tvingat dem att leva under ojämlika och medeltida förhållanden

Finska kommunister med egna listor till valet

Den 10 mars började poströstningen till det finska riksdagsvalet (21 mars). Åtminstone i Helsingfors var det långa köer på postkontoren, och även i Stockholm var det rätt livligt.

Sverige är till salu!

Jag tycker att Sverige är till salu. Nu är det en massa uppköp på gång av våra svenska företag. Våra exportföretag blir uppköpta framför Åsbrinks näsa, och vad säger han? Gäsp, gäsp - och åker till Riva del Sol i Italien på semester.

Pigdebatten igen.

Enligt Aftonbladet den 5/3 –99 (första sidan) kräver borgarråden i Stockholms stadshus Cederschiöld/Fare/Björklund) av regeringen:
"Pigor för 50 kr till alla Stockholmare".

Det finns ett alternativ!

Jag börjar med att citera en kamrat som skrev i förra nummer av Riktpunkt, apropå den hetskampanj mot kommunismen som pågår i alla slags media:
"Ingen ska försöka inbilla mig att politikerna i Stockholms Stadshus vill brännmärka oss kommunister för att vi är odemokratiska."

Åtalspunkter för brott mot de mänskliga rättigheterna Tillägnade "åklagare" Lars Leijonborgs stiftelse

Kommunisternas brott mot de mänskliga rättigheterna: 13 mars 1881 mördades tsar Alexander II av Ryssland. Mördarna var en sammanslutning benämnd "nihilisterna", en rörelse som uppstod utav missnöje med de social förhållandena och miserabla levnadsvillkoren för befolkningen.

Apropå mänskliga rätigheter och Ryssland

Statistiker i Moskva lade under februari månad fram en rapport som visar att den demografiska utvecklingstrenden pekar neråt, dagens genomsnittsryss lever inte längre än vad som gällde för 100 sedan.

Socialdemokratins ideologiska urvattning

Valanalyser genomsyrar just nu det socialdemokratiska partiet efter den största valförlusten som någonsin drabbat dem. Självrannsakan, självkritik och kritik varvas med varandra. Det mesta kretsar kring frågan vad det var som gick snett inför valet.

Hjälp till pensionärer i S:t Petersburg

Vår insamling av kläder till pensionärer i S:t Petersburg gav ett mycket gott resultat. Progressiva hjälporganisationer i framför allt Gävle och Västerås bidrog till att vi nu kan sända över 3,5 ton varor till våra kamrater på andra sidan Östersjön.

Här skulle

???????

 

 

Från Västkusten
- LITE NYTT

I Uddevalla, liksom i många andra kommuner, blev det efter valet en koalition mellan vänsterpartiet och socialdemokraterna. Om man ska tro en krönikör i ett lokalt annonsblad så började vadslagningen i stadshuset omedelbart efter uppgörelsen.

 

 

Kampfonden