PRENUMERERA PÅ:

Det farliga inlemmandet i NATO fortsätter
Då kan vi ta del av rapporten om att Sverige förhandlar med Nato, Norge och Finland om anslutning till ett nordiskt luftövervakningssystem, ASDE (air situation data exchange). Ett system som kan komma att omfatta även Baltikum.

Läs mer...

NATO:s militarisering av hela Europa
Slutet för den militära neutraliteten på den skandinaviska halvön har en enorm världspolitisk och historisk betydelse i sig själv, men är ännu viktigare med hänsyn till vad det illustrerar.

Läs mer...

Inget svenskt stöd till bomber, krig och död
Från Gällivare så hade vi åkt ner fyra stycken kamrater från SKP för att deltaga.
Vi samlades utanför Strand Galleria ca 20 minuter innan mötet skulle starta. Till en början så var det bara några stycken av arrangörerna på plats.

Läs mer...

OBAMA ÄR INGEN FREDSAPOSTEL
”Israel och USA, ”arrogansens agenter”, låg bakom det blodiga dådet mot en moské i Zahedan i torsdags, hävdar myndigheter i den iranska staden. Minst 25 människor dödades och över 100 skadades när bomben briserade i en shiitisk moské i staden.

Läs mer...

CIA erkänner – Raoul Wallenberg var spion för USA
På Internet hittade jag av ren slump en artikel som publicerades av den konservativa amerikanska tidskriften U.S. News & World Report 13 maj 1996, med titeln ”Ängeln var en spion”. I artikeln bekräftar två namngivna CIA officer, en av dem chefen för CIA:s Historiska underrättelsesamling, att Raoul Wallenberg var en spion för OSS

Läs mer...

Högsbo mot kapitalet
Tisdagen den 9 juni reste sig föräldrar och barn i min stadsdel, Högsbo i Göteborg och följande drama utspelade sig på Axel Dahlströms torg när stadsdelspolitikerna skulle ha sammanträde.
Ett hundratal personer hade samlats bakom banderoller som: Högsbo mot nedskärningar och Låt inte barnen betala krisen.

Läs mer...

Hon vågar inte sluta knarka
Jag får hjälp om jag slutar knarka, men jag vågar inte sluta på grund av depressionen.
Susanne målar liksom ett mönster där hon står utanför stadsmissionen i Malmö. Det ser ut så här:
Om hon slutar knarka för att få hjälp med bostad…

Läs mer...

OM SJUKVÅRDSUPPLYSNINGEN
Jag blev uppringd av sjukvårdsupplysningen häromdagen, de ville veta vad jag tycker om deras service. Jag antar att det var med anledning av det nya förslaget om en förändrad service.

Läs mer...

SKU:aren
Urix 2009 i Söderhamn: Mer snack & mer action!
Då var ytterligare ett Urix genomfört och detta år hade lotten fallit på Söderhamn att anordna Sveriges största åsiktsfestival för ungdomar (21-24 maj).
I egenskap av ungdomsledare så åkte jag tillsammans med sju ungdomar från Gällivares ungdomsråd.

Läs mer...

Byggnads kulturstipendier
Den 9 juni delade Byggnadsarbetareförbundet ut årets kulturstipendier som ett inslag i det pågående förbundsfullmäktige på Rönneberga kursgård på Lidingö. Kulturstipendier delas ut sedan 1966 för främjande av en kulturell insats eller förkovran. Årets summa är 220 000 kr som 16 stipendiater av 400 sökande delar på.

Läs mer...

Svulstiga reportage - kontra samhällsansvar
Med anledning av mordet på en ung flicka i Stureby nyligen, har jag mejlat nedanstående brev till AB:s journalister Kerstin Nilsson och Jill Sjölund. Jag förväntar mig inget svar, (för det brukar de stora "nyhets"-tidningarna inte ge, men om jag får svar hoppas jag RP tar in det i sitt nästa nummer.)

Läs mer...

Dessa styr världen och våra egna politiker.
Deltagarlistan till Bilderbergarnas möte 2009 är ganska lång. Bland kungligheterna syns drottning Beatrix av Holland och Sofia av Spanien. Storfinansen representeras av bland andra Greklands Georgios A. Apapoglou från nationalbanken, Ana Patricia Botin från Spaniens banko Banesto.

Läs mer...

Insändare

Makt
I Läsarnas fria tidning nr 20 skriver Agneta Enström och Annie Hellquist om våld och då fysisk våld. I rubriken talas om ”politisk” våld. Jag vill framhålla det psykiska våldet som både större och viktigare. Det omfattar allt och ALLA!

Läs mer...

Insändare

Regeringens bödlar, försäkringskassans handläggare
Finns det något försvar för bödlar? De lyder ju bara order. Det gjorde Hitlers bödlar, Pinochets och Francos bödlar. Alla har ett val, även en bödel. Det hade alla dessa diktatorers bödlar. Visserligen var valet exekutionspatrullen men om de alla hade valt att inte medverka?

Läs mer...

Kongressdebatt

Framtiden är vår
Sverige har ett stort behov av ett kommunistiskt parti som kan organisera arbetarklassen. Därför måste det kommunistiska partiet i Sverige SKP stärkas. Hur ska vi lösa våra problem och få den kommunistika rörelsen att växa?

Läs mer...

Försvara kollektivavtalet – Avvisa IF Metalls lönesänkningsavtal
Alltsedan Sveriges villkor för medlemskap i den Europeiska Unionen av dess domstol, EG domstolen förklarats som icke giltiga har det som vi i vardagligt tal kallar den svenska modellen blivit starkt ifrågasatt. EG domstolen förklarade genom sin sk Lavaldom att i Sverige gäller ej svenskt kollektivavtal för utländska företag enligt  utstationerings direktivet.

Läs mer...

Particentralens öppettider
Delar av particentralen flyttar till Malmberget och de nya öppettiderna blir
Tisdagar, onsdagar torsdagar 9.00 – 15.00
Telefon 0970 – 202 44
Adressen är: Torget 9
983 32 Malmberget

I Stockholm är lokalen öppen
torsdagar 16.00 – 19.00
Telefon 08 – 735 86 40
Adressen är: Flyghamnsgatan 1, 128 35 Skarpnäck

Bästa prenumerant
Säkra Riktpunkts fortsatta utgivning genom att betala din prenumeration för 2009!
Redaktionen

Glöm inte Kampfonden 421 53 84-1
Har Du något intressant att berätta gör det i Riktpunkt!
Sverige behöver fler kommunister, bli medlem i SKP eller SKU!