PRENUMERERA PÅ:

De ljuva 100 dagarna!

Den borgerliga regeringen skulle kunna sammanfatta de första 100 dagarna i Rosenbad på detta sätt. Dessa 100 dagar anger klart den politiska inriktningen där slakten på den offentliga sektorn är mycket tydlig samt flertalet människors sociala trygghet och välfärd utsätts för ett så grovt angrepp som ej skådats sedan tiden före arbetarrörelsens uppbyggnad i Sverige.

Rapport från Sveriges Kommunistiska Partis styrelsemöte 20 - 21 januari:

En del av mötet gick åt till att följa upp beslut tagna på kongressen. Bland annat det nya partiprogrammet som är på väg att ta form, beslutet om facklig kommitté samt funktionshindrades situation i samhället. För den frågan utsågs även en arbetsgrupp. Mötet diskuterade även SKP:s tidning Riktpunkt och en redaktionskommitté utsågs.

Krig och vapenhandel

Under första världskriget dog 10 miljoner människor och under andra världskriget dog det 50 miljoner människor. Nu kan inte ens vetenskapsmännen sia om antalet dödsoffer om ett tredje världskrig bryter ut. Om det överhuvud taget kommer att finnas något liv kvar på vår jord. Smäller det nu så smäller det stort.

Stoppa privatiseringarna av vården!

I Dagens Nyheter den 4/12 avslöjar Matilda Uusijärvi hur skattemiljonerna i Stockholms läns Landsting hamnar i läkarnas fickor. Under förra valperioden, när socialdemokrater styrde, fördes alltså en helt vanlig borglig politik.

Denna väg är endast för judar
Ja, det finns Apartheid i Israel

Shulamit Aloni var israelisk utbildningsminister från 1992-93. Hon har tilldelats Israelpriset och Emil Grunzweigs humanitära rättspris av Föreningen för Civila Rättigheter i Israel.

Bröderna Wallenberg och nazisterna

I artikeln ”En riktig svensk historia” (Sydsvenska Dagbladet 8 januari) angående TV-serien om Wallenbergs skriver chefredaktör Heidi Avallan att den “ger nytt bränsle till debatten om finansfamiljens kontakter med Hitlertyskland”.

Fråga från läsare med svar

Jag heter Anders. Hur ser SKP på att den borgliga alliansen har tagit över rodret från S och V och MP. Nu blir det en nyliberal agenda i Sverige. De rika blir ännu rikare. Skattesänkningar, men det blir de fattiga som får dra det stora lasset.

Nordiskt sommarläger 2007

Efter succén förra sommaren beslutade SKP liksom Kommunistiskt Parti i Danmark (KPiD), Danmarks Kommunistiska Parti (DKP) och Norges Kommunistiska Parti att genomföra ett nytt arrangemang 2007. För att fler skall ha möjlighet att delta skulle tid, plats och program offentliggöras redan i februari.

Riktpunkt granskar Syndikalisterna.

Syndikalisterna är en organisation som inte erkänner den partipolitiska kampen utan hänvisar enbart till den fackliga kampen och genom en internationell generalstrejk kunna överta produktions medlen. Själva organisationsmodellen är dock anmärkningsvärd.

Solidaritet med KSM!

Från sin tjeckiska systerorganisation KSM, så har SKU fått tillsänt sig en rapport samt det Tjeckiska inrikesministeriets beslut om att upplösa ungdomsförbundet. Det Tjeckiska inrikesministeriet har som bekant beslutat att olagligförklara samt upplösa Tjeckiens kommunistiska ungdomsförbund, KSM.

Dödsskvadroner i USA:s tjänst

”Den fria världens” medier beskriver sunniter och shiiter som två olika grupper, som kämpar om makten i Irak. Detta är en starkt förenklad bild.
Ockupationsmaktens strävan är att splittra upp det irakiska samhället och få irakier att bekämpa varandra istället för ockupationsmakten.

Skolstrejkerna i Grekland.

Hundratals fakulteter i Grekland är ockuperade sedan den 8 januari (ca 400 st). På massmöten som hålls varje vecka beslutar studenterna om och om igen att fortsätta med ockupationer, vägblockader, demonstrationer osv. Studenterna protesterar mot de förslag som syftar till att privatisera universiteten.

Kommunalrådet och nazimarschen

Salems kommunalråd Lennart Kalderen har vid flera tillfällen denna höst uttryckt att han vill begränsa yttrandefriheten genom att göra ändringar i ordningslagen. I en TV-intervju i ABC den 9 december (2006) påstår han att detta är för att "man nog inte kan ha några (nazi-) marscher här mer, om det ska va så här.

Dold sanning. Förbjuden vetskap

Mikael Chossudovsky, ekonomiprofessor i Ottowa hade en informativ artikel om Haarp i bl.a Riktpunkt nr 9, år 2000.
Jag citerar:” Den viktiga debatten om den globala uppvärmningen inom FN:s ram ger oss inte hela bilden av klimatförändringen. Växthuseffekten är förödande för ozonlagret.

Få äger det mesta.

FN-studie har nu visat det vi alla redan visste Få äger det mesta.
1 procent av världens vuxna äger 40 procent av världens tillgångar.

Ny era av konspirationsteorier!?

I och med den forne serbisk-jugoslaviske presidenten Slobodan Milosevics (1941-2006) bortgång kommer nu i antåg en ny era av spekulationer och konspirationsteorier, såsom efter den 9 oktober 1934, när det politiska mordet ägde rum på kung Alexander I Karadjordjevic (1888-1934) i franska Marseille

S8-timmars arbetsdag
när, var, hur och varför

Det är inte lätt att få reda på de frågor underrubriken ställer om 8-timmars arbetsdagen. Ända sedan industrialismens början vid 1850-talet har arbetsdagens längd varit en viktig stridsfråga inom klasskampen.
Bilderberggruppen.

Det som i våra dagar sker bakom kulisserna på den internationella arenan kan verkligen räknas till världshistoriens största förbrytelser. Det är ett faktum att en liten grupp på 60-80 personer ,miljonärer och miljardärer, i de största västliga länderna är inställda på ...

Vilka platser är bäst för resecentrum i Piteå och Luleå för kustjärnvägen?

Många Piteå- och Luleåbor är tveksamma till placering av järnvägs -stationerna i centrala stan för kustbanan. Kommunalråden Roslund och Pedersen bör reagera före fastställande.

Att demokratisera betyder erövra

Såväl vår gamla s-regering under befäl av Göran Persson som vår nya där Reinfeldt sitter i toppen är lydiga följeslagare till B-usch adimistrationens förödande erövringspolitik, deras så kallade kamp mot terrorismen.

Med massmedia som fördumningsvapen.

Med massmedia som fördumningsvapen försöker högertidningen Norrbottenskuriren att återuppliva den gamla ryss-skräcken. I sin ledare onsdagen 15 november ” Rysk ö ett nytt hot” hävdar man att en rysk gasledning skulle bli en spionledning.

Tankens giftormar.

Jag arbetar med samhällets allra minsta och mest utsatta, våra handikappade. De som föds med eller ådrar sig grava hjärnskador.
Inte ofta, men det har hänt att jag hört människor säga: Han borde ha fått dö istället.

Inga svenska soldater till krigsinsatser under EU- eller NATO-flagg!

Stoppa Sveriges deltagande i EU:s snabbinsatsstyrka!

Nej till orättvisa löner

På min arbetsplats (Årsta/Enskede-stadsdel) arbetar jag som "boendestödjare" (hjälper personer med psykiska funktionshinder).

Manifestation inför 4:e årsdagen av ockupationen av Irak
Stockholm
Lördag 17 mars i Stockholm
Samling på Norra Bantorget, förmodligen kl. 13.00
USA ut ur Irak!
Inget svenskt stöd till USA:s krigspolitik
Nej till krig mot Iran
Arr: Nätverket mot krig
OBS: Var observant för eventuell ändring av tiden!

 

 

Manifestation inför 4:e årsdagen av ockupationen av Irak
Malmö
Lördag 17 mars
Samling 11.00, Gustav Adolfs torg, Malmö
USA ut ur Irak - omedelbart och villkorslöst!
Stöd irakiernas motståndskamp!
Arr: Irakkommittén i Malmö

Fler platser och tider

GLÖM INTE KAMPFONDEN
PG. 421 53 84-1

Har Du något intressant att berätta
gör det i
Riktpunkt!

Sverige behöver fler kommunister,
bli medlem i SKP eller SKU