PRENUMERERA PÅ:

Tjänstemannasamhället
Sverige har på bara ett tjugotal år degraderats – från att ha varit en av världens bästa demokratier, högt rankat i andra länder – till att bli allt lägre rankat och med en allt sämre fungerande demokrati.

Läs mer...

Metall fullföljer sin mörka historia
Det ramavtal om permittering och utbildning som IF metall nu tecknat med sin arbetsköparorganisation Teknikföretagen är ett hårt och oförsonligt slag mot resten av den svenska arbetarrörelsen.

Läs mer...

Krisen och klasskampen – överklassen förbereder sig
Vi har tidigare berättat om den nästan 40-åriga krisen i den verkliga ekonomin, i vilken varor och icke-finansiella tjänster produceras.

Läs mer...

Nej till lönesänkningarna!
SEKO Klubb 119 som organiserar bl. a förare, konduktörer och underhållspersonal i Stockholms tunnelbana och på lokala banorna fick reda med bestörtning om överenskommelse mellan IF Metall och Teknikföretagen om att lösningen på den ekonomiska krisen är att arbetarna ska sänka sina löner med 20 %!

Läs mer...

Socialism avskaffar kriser och massarbetslöshet!
Kapitalismens diktatur och borgerliga demokrati har än idag inte lyckats avskaffa de cykliska kriserna som alltid leder till massarbetslöshet.

Läs mer...

Dagens Sanning...
Stora massor av arbetslösa och hungrande människor växer, tillsammans med en nationell förnedring där regeringen blundar.

Läs mer...

Brev till Ikea
God dag herr Toros, mitt namn är Habib Basisci. Efter olyckan som jag råkade ut för på Menderes Textil, där jag arbetade, är det enda jag minns från olycksstunden IKEA.

Läs mer...

Var det så här vi tänkte oss att det skulle bli?
Från demokrati till extremt övervakningssamhälle, med en regering där högerextrema åtgärder läggs som förslag. Vi har oss själva att skylla.

Läs mer...

En form av FRA i Finland
FRA i alla dess former verkar kunna bli legio var som helst inom EU. De mänskliga rättigheterna, yttrandefrihet, såväl som den enskildes liv och rörelsefrihet kringskärs allt mer.

Läs mer...

Sommarläger 2009
Årets nordiska sommarläger äger rum i Danmark, från den 4 till den 11 juli.

Läs mer...

80 000 i finskt pensionsupprop
80 000 finländare har skrivit under ett nätupprop som initierats av löntagarorganisationer. Dessa motsätter sig regeringens beslut förra veckan om att höja pensionsåldern från 63 till 65 år.

Läs mer...

Samtal med Eivor Sydberg, 80
Eivor, du lämnade Norrbotten för Härjedalen 1991 för att vara nära barn och barnbarn. Vävstolen flyttade med men yrkesläraren i vävnad och sömnad har också visat sig duktig på att rusta upp ett hus.

Läs mer...

Upprop mot krigsindustrin
Jag är en mor, jag har tre barn och två barnbarn. Jag är förtvivlad över vår värld, som brinner av krig och elände.

Läs mer...

INSÄNDARE
Manipulation ger rot- och historielöshet.
Världen är förljugen, snedvriden och illusionell likt uppochnervända tavlor. Det är ingenting mer som stämmer.

Läs mer...

INSÄNDARE
NEJ TILL TIVOLI PÅ HÅGELBY!!
Botkyrka kommuns planerade samarbete med (det vinstdrivande företaget) "AB familjen Lindgren" att bygga ett stort nöjesfält/tivoli på Hågelbys mark, kommer på ett mycket negativt

Läs mer...

Stoppa NATO övningen
Den 8-16 juni står Sverige och F 21 som värd för en stor militär övning, "Loyal Arrow". Den leds och planeras av NATO med USA i spetsen.

Läs mer...

Sverige anklagas för antisemitism av Israel.
Jag har ingenting emot araber eller judar alltså är jag inte antisemit. Hade jag levt under Hitlertiden hade mina protester mot förföljelsen av judar varit högljudd.

Läs mer...

SKU:aren
Stoppa Matchen
Den 7 mars samlades över 7000 personer i en gigantisk manifestation för en bojkott av Israel. Stoppa matchen-kampanjen blev en succé.

Läs mer...

Svenska massmedias mörkande av det Israeliska anfallet på Gaza.
Enligt debattartikel i Aftonbladet 21 januari av journalisten Olle Anderssons, var arabiska Al-Jazera den enda internationella tv-station som var på plats i Gaza och sände oavbrutet,

Läs mer...

Pressuttalande 2009-02-24
Den tryckta upplagan av tidningen Almidan (röst för Sudans Kommunistiska Parti) kom inte ut till sina läsare tisdagen den 10 februari 2009.

Läs mer...

Bakom dimridån
Det tjeckiska presidentskapet i EU har mitt under den rådande ekonomiska krisen, tagit initiativ till att organisera flera antikommunistiska evenemang som har som mål att likställa kommunismen med nazismen, omskriva historien och att manipulera det politiska medvetandet hos framförallt den unga generationen, med sikte på framtiden.

Läs mer...

Till Regeringen för Republiken Korea- ROK
Koreas återförening är en enhällig önskan för det koreanska folket och naturligtvis den högsta och mest angelägna uppgiften för hela den delade nationen.

Läs mer...

Greklands Kommunistiska Partis 18:e kongress
Vid Greklands Kommunistiska Partis 18:e kongress representerades SKP av kamraten Ali Kinali, partistyrelseledamot och medlem i partiets internationella utskott.

Läs mer...

Konstnärsgrupp mot kapitalism
Genom historien har det alltid skrivits manifest och olika typer av konstnärer har alltid bildat grupper.

Läs mer...

Vernissage lördagen den 28 mars kl. 12-16
Jag har varit på debatt om kulturutredningen. Med rätta plockades den sönder och samman av de kulturarbetare som igår måndagen den 16 februari samlades på biografen Roy i Göteborg.

Läs mer...

Particentralens öppettider
Delar av particentralen flyttar till Malmberget och de nya öppettiderna blir
Tisdagar, onsdagar torsdagar 9.00 – 15.00
Telefon 0970 – 202 44
Adressen är: Torget 9
983 32 Malmberget

I Stockholm är lokalen öppen
torsdagar 16.00 – 19.00
Telefon 08 – 735 86 40
Adressen är: Flyghamnsgatan 1, 128 35 Skarpnäck

Bästa prenumerant
Säkra Riktpunkts fortsatta utgivning genom att betala din prenumeration för 2009!
Redaktionen

Glöm inte Kampfonden 421 53 84-1
Har Du något intressant att berätta gör det i Riktpunkt!
Sverige behöver fler kommunister, bli medlem i SKP eller SKU!