PRENUMERERA PÅ:

Örfil för facket

I ett förord till den statliga myndigheten Invest in Sweden Agency´s (ISA) årsrapport lockar statsminister Göran Persson utländska investerare med att lönekostnaderna i Sverige är låga och fackföreningar smidiga och därmed lätta att göra uppgörelser med.

Rätt skall vara rätt för alla.

I skrivande stund (99.05.28) har domstolen i Haag meddelat att Jugoslaviens folkvalde president skall åtalas för brott mot mänskliga rättigheter.
Detta bör inte vara något problem för Milosevic han behöver bara anropa de prejudikat som USA och Storbritannien redan har etablerat.

Annorlunda bilder från Kosovo.

Medan de flesta svenska medier konsekvent följer Washingtons linje och påstår att den folkvalda jugoslaviska regeringen begår etnisk rensning i Kosovo, finns det i USA människor som inte accepterar Clintons version.

Nato förintar fundamentet för mänskliga rättigheter

Ramsey Clark var USA-justitieminister i John F Kennedys regering och är ordförande i Internationella aktionscentrum mot krig.
Den 15 maj var han i Jugoslavien.

Och andra kortisar

Nato-krig och Nato-lögner.

Hur ofta politiker och medier än präntar i oss att det är en ädel fredstjänst och legitimt att Natobomberna mördar oskyldiga människor för att skydda mänskliga rättigheter så blir denna horribla ekvation inte sannare för det.

USA visar sin "humanitet" med Splitterbomber och radioaktiva missiler.

Aggressionen mot Jugoslavien visar att kapprustningen, trots slutet av det kalla kriget och alla löften om nedrustning aldrig har slutat.

Sveriges alliansfrihet blir ett tomt ord.

EU-toppmötet i Köln 3-5 juni kommer att gå till historien för att man givit grönt ljus åt bildandet av EU-egna militära styrkor och strukturer som inkluderar samtliga medlemsländer, även det alliansfria Sverige. Detta är utan om och men det avgörande steget in i EU:s militarisering.

Internationell kampanj mot EMU.

Den 8 och 9 maj samlades i Köpenhamn fackföreningar, politiska partier och folkrörelser från många länder i Europa till en diskussion om EMU. Syftet var att dra igång en internationell kampanj mot Euron.

Det offentliga samtalet

Det offentliga samtalet har vanligtvis en samhällelig resonansbotten. De påtagliga sympatierna för Tyskland hos de s k samhällsbärande skikten i Sverige under mellankrigstiden utgör en sådan.

Fritt fram för bolag i svensk idrott

Och fritt fram för utslagning av småklubbar, junior- och barnverksamhet och all idrott som traditionellt utgjort den svenska idrotts-folkrörelsen. För det blir naturligtvis bredd- och ungdomsidrotten som offras när klubbarna gör kassörerna till börsspekulanter och klubbkassorna till "riskvilligt kapital".

Turkiet-kampanjen i Malmö tar ny fart

Fascisterna får inte sista ordet när det gäller yttrandefriheten i Malmö. Det visade det dryga sextiotalet personer som fredagen den 7:e maj samlades för att ge Bojkotta Turkiet-kampanjen stöd för fortsatt verksamhet och protestera mot fascisternas angrepp två veckor tidgare.

Friska Gällivare

Hjortronet med sin mogna gula färg är symbolen för "Friska Gällivare" - en kommun som visar allt annat än friskhetstecken.
Vikande befolkningsunderlag där mest ungdomar lämnar kommunen, minskade skatteintäkter, en ekonomi i obalans, social otrygghet i synnerhet för de människor - barn och gamla - som har svårast att hävda sina intressen.

Imaginära tal.

Tsar-Ryssland hade 167 milj invånare när det föll 1917.
Efter Oktoberrevolutionen avgick 30 milj då Polen, Finland och Baltländerna fick självständighet av Lenin-regeringen. Kvarstår 137 milj för det nybildade sovjetväldet.

Ungdomsläger mot våld och rasism

Kom med till Uddevalla i sommar!
Under hela 6 dagar träffas ungdomar från hela vårt avlånga land (t o m från hela världen) i Bohusläns huvudstad Uddevalla för att umgås, bada, gå på seminarium och utbildningar. Det blir dagar och kvällar fyllda av händelser och kul saker, ett läger mot rasism och främlingsfientlighet!

Kamrater

Sommaren och semestertider närmar sig och vi hoppas att det ska bli en tid av skön vila och avkoppling. Ett nummer av Riktpunkt återstår innan också redaktionen och particentralen tar sommarledigt. Av tidigare års erfarenhet vet vi att kampfonden och andra inkomster för partiet avstannar under sommaren

 

 

 

Från Västkusten
- LITE NYTT

Natos bombningar av Jugoslavien avslöjar mycket om politikers följsamhet för att få sitta vid maktens köttgrytor eller åtminstone befinna sig i närheten. Man tar inga risker, utan här gäller följsamhet och tystnad. Anna Lindh och Gudrun Schyman är exempel på båda sorterna.

 

 

 

Glöm inte
KAMPFONDEN
ge ett bidrag.