PRENUMERERA PÅ:

Höja eller sänka skatten
Frågan om inkomstskattens storlek har hamnat i blickfånget under senaste tiden. Främst med anledning av att regeringen Reinfeldt har sagt sig vilja sänka skatterna för de flesta lönearbetarna. En sänkning från deras håll kan inte förväntas gynna de med ”normala” löner eller de som ligger i närheten av de medellöner som de flesta arbetande i Sverige har.

Läs mer...

Masken börjar falla
Irlands Kommunistiska Parti bad arbetarna att uppmärksamma de krafter som nu samlar sig för att driva fram ett Ja till Lissabonfördraget i den nya folkomröstning som ska hållas den 2 oktober i år.

Läs mer...

Att säga ja till Lissabonfördraget är att säga ja till Lavaldomen
”Lissabonfördraget innebär förbättringar för Sveriges och Europas löntagare”, påstod Wanja Lundby-Wedin och Per Bardh på LO-tidningens debattsida inför riksdagens beslut i november förra året.

Läs mer...

Pensionärer! Och Ickepensionärer!
Att vi betalar högre skatt än löntagare. Cirka 700 kronor mer varje månad än en löntagare som får jobbskatteavdrag. Våra pensioner är ju också pengar som är skapade genom arbete och ingen gåva från staten.

Läs mer...

Bli med i Folkrörelsen Nej till EU:s Fackliga Nätverk
Lavaldomen och EU:s utstationeringsdirektiv visar att EU är ett allvarligt hot mot den svenska arbetsmarknadsmodellen med konflikträtt och kollektivavtal, eller med andra ord ett grundskott mot de landvinningar som svensk fackföreningsrörelse gjort de senaste hundra åren.

Läs mer...

Pol Pot, USA, Storbritannien och Forum för Levande Historia
Det var en ren tillfällighet att jag befann mig i Stockholm på onsdag 9 september, då ett statligt verk som heter Forum för Levande Historia (FLH) öppnade porten till en utställning om Pol Pot. Några dagar innan hade Forum släppt en reklam film om utställningen.

Läs mer...

Pol Pot och USA – en lång och hemlig allians
USA bidrog inte bara till att skapa de förhållanden i Kambodja som möjliggjorde för de Röda khmererna att ta makten 1975, utan stödde också aktivt denna organisation och dess folkmordsarmé både politiskt och finansiellt.

Läs mer...

Kongressdebatt
SKP:s partistyrelse har på sitt sammanträde 29-30 augusti bekräftat tesen: Kampen mot kapitalismens allmänna kris kräver ett stärkt SKP. Partiet behöver stärkas politiskt, organisatoriskt och ekonomiskt och tidningen behöver fler prenumeranter.

Läs mer...

Ett starkt parti är ideologiskt starkt
Sveriges kommunistiska parti har utlyst en debatt med anledning av den 35e kongressen i år.
Jag vill dela med mig av mina tankar till er angående partiet och taktiken som måste följas de närmaste åren

Läs mer...

Viktigt för partiet att också börja ta tag i kvinnofrågorna på allvar
Varje dag läser vi i tidningarna, hör på nyheterna, ser i TV det våld, övervåld och mord på kvinnor i hela landet. Sverige som i åratal berömt sig för att vara ett av världens mest jämställda länder har verkligen degraderats.

Läs mer...

Vågar vi?
Media har förändrats, i dag har de flesta hushållen i Sverige tillgång till internet. Tillgången till internet är numera inte en klassfråga, möjligen är frågan om anslutningshastigheten det.

Läs mer...

SKU:aren
Om händelserna vid Reclaim Rosengård
Lördagen den 22 augusti var det dags för ännu ett av de uppmärksammade Reclaim the street evenemangen. Denna gång gick det under namnet Reclaim Rosengård, vilket syftade på platsen var gatufesten ägde rum.

Läs mer...

En röst från Irak
”Jag är själv irakier och har varit i Irak för ett par månader sen. Vad jag såg trodde jag aldrig att jag skulle få se eller höra. Detta att amerikanska soldater har bra kontakt med al-qaida män som utför terrordåd och får en massa pengar genom att utnyttja okunniga människor från arabiska länder som Saudiarabien .

Läs mer...

Trädplanteringskampanj i Nordkorea
Trädplantering står högt på dagordningen i Nordkorea och i Sverige pågår en insamling för att stödja den satsningen.

Läs mer...

Brott mott mänskligheten
Det har visst spelats in en propagandafilmsnutt på regeringens initiativ om brotten mot mänskligheten, och då i första hand vad kommunismen ska ha åstadkommit. Som främsta exempel på det nämns Polpots mördarregim i Kampuchea, men här skjuter man sig själv i foten.

Läs mer...

Gasledningen som krigsdårarna hatar!
Den största miljösatsningen som gjorts för Östersjön är gasledningen! Med den kan enorma mängder energi fraktas, helt utan negativ miljöpåverkan för detta så utsatta innanhav. Det är inget nytt med denna gasledning. Motsvarande ledningar finns på många ställen.

Läs mer...

Arbete under jord
Eftersom jag uppnått "Fas 3" i mitt sökande efter arbete blev jag kallad till arbetsförmedlingen som skulle sätta mig i sysselsättning.
Dom hade en del vettiga förslag. Utom att slå ut ordinarie personal skulle vi arbetssökande kunna hjälpa till i åldringsvården, bli extra resurs i skolorna eller jobba med röjningsarbete i skog och mark.

Läs mer...

Sammanhållningen?
Finansminister Anders Borg sa i Ekots lördagsintervju följande:
”Sammanhållningen i samhället ökar när fler deltar i arbetslivet, det är sådant som bygger sammanhållning.”
Genom jobbskatteavdrag vill Anders Borg få ut fler i arbetslivet. Den så kallade arbetslinjen är det som man tänkt sig att man skall vinna nästa val på.

Läs mer...

Demokrati
Demokrati är ett system som är helt beroende av att folk på gräsrotsnivå är aktiva. Detta gillar inte folkpartisten Lars Hansson, som med maktens arrogans avfärdar solidaritetsaktionerna för fritidsgården Romano Trajo som dumheter.

Läs mer...

Sveriges Kommunistiska Parti gratulerar Rolf Hagel på 75-årsdagen
Jag växte upp i en kommunistisk arbetarfamilj i Göteborg där engagemanget för fred och arbetarnas rättigheter var en självklarhet. Min aktiva politiska bana började som medlem i SKP när jag var 15 år, med insamlingen av över 1500 namnunderskrifter under Stockholmsappellen, d v s för ett förbud av kärnvapen i hela världen.

Läs mer...

Till det irländska folket
År 1994 övertalade den dåvarande regeringen Sveriges befolkning att rösta för ett medlemskap i den Europeiska Unionen. Röstutslaget för ett ja blev 52,6 %.

Läs mer...
linje

Particentralens öppettider
Delar av particentralen flyttar till Malmberget och de nya öppettiderna blir
Tisdagar, onsdagar torsdagar 9.00 – 15.00
Telefon 0970 – 202 44
Adressen är: Torget 9
983 32 Malmberget

I Stockholm är lokalen öppen
torsdagar 16.00 – 19.00
Telefon 08 – 735 86 40
Adressen är: Flyghamnsgatan 1, 128 35 Skarpnäck

STOPPA NATO!
NATO UT UR SVERIGE!


Konferens ABF-huset i Stockholm, Sveavägen 41, 17 oktober 2009  kl. 9.30-16.00

9.30-9.50    Inledning, Agneta Norberg, Sveriges Fredsråd.
10.00-10.30 Natos Globala utbredning. Fredsforskare Claudia Haydt, Berlin,Tyskland.
10.30-11.00 Rymden i dagens och framtidens krig, Professor Dave Webb, Leeds, UK.
11.00-11.30 EU/NATO-Lissabonfördraget, Kirsti Kolthoff, IKFF,Sverige
11.30-12.00 Missilförsvaret och Motståndet i Tjeckien, Jan Tamas, Prag, Tjeckien.
12.00-12.30 NATO i Sverige, Ingela Mårtensson, Kvinnor för fred,Sverige

13.00 Lunchmacka (i anslutning till arbetet i grupperna)

13.00-14. 30 Motstånd mot NATO. Arbete i grupper.
14.30 15.30 Återsamling.Pressmeddelande
15.30-15.45 Musik kören Trots allt
15.45-16.00 Slutord

Vissa föreläsningar på engelska. Översättning tillgänglig.
Meddela gärna att du kommer till agneta.norberg@gmail.com

Arr: ABF, Artister för Fred, Världsfredsmarschen, Internationella Kvinnoförbundet för Fred &Frihet,
Kvinnor för Fred, Folkrörelsen Nej till EU, Svenska Kvinnors Vänsterförbund, Svenska Fredskommittén, Sveriges Fredsråd m.fl.

Bästa prenumerant
Säkra Riktpunkts fortsatta utgivning genom att betala din prenumeration för 2009!
Redaktionen

Glöm inte Kampfonden 421 53 84-1
Har Du något intressant att berätta gör det i Riktpunkt!
Sverige behöver fler kommunister, bli medlem i SKP eller SKU!