PRENUMERERA PÅ:

Europas folk vände EU ryggen.

Europas folk vände den Europeiska Unionen ryggen. Segrarna i detta val är varken de konservativa eller de s k socialistiska partierna, segrarna är med stor över vikt de som uttryckt sin protest mot EU genom att låta bli att rösta.

Spelet bakom demokratikulisserna

Med vind i seglen efter vänsterpartiets framgång i valet till EU-parlamentet (15,8 procent) krävde Gudrun Schyman på DN Debatt 15.06.99 större inflytande för (v) över EU-politiken.

Arbetsplatser i stället för Krigsinsatser.

Över 30 000 demonstranter från hela Europa kom till Köln sista helgen i maj och manifesterade för EU-regeringschefernas toppmöte i Köln sina krav : Fred och arbete!

Får NATO leda oss tillbaka till anarki?

Staternas suveränitet måste ge vika för "folkrätten" - så lyder senaste ledmotivet för en ny internationell ordning som imperialismens makter med USA i spetsen är i färd med att pådyvla världen.

Siffrorna ljuger inte.

Så många mäniskoliv har offrats på imperialismens och marknadsekonomins heliga altare.

G8-fredsplanen för Kosovo

Ska UCK avväpnas eller inte? På vilka grunder har de ryska trupperna kommit till Kosovo? Vad är det egentligen Nato, Ryssland och den jugoslaviska regeringen har kommit överens om?

Splittring av Jugoslavien.

I det vilseledande mediabruset som omger den s k G-8 fredsplanen för Kosovo (som återges i sin helhet i detta nummer av Riktpunkt) är det lätt att förbise hur avtalet öppnar dörren till vidare splittring av Jugoslavien.

En etnisk rensning som administreras av Kfor

Det blev som vi – fredsvänner och motståndare till Natokriget mot Jugoslavien - befarade och varnade för: Kriget var inte slut, när bomberna äntligen slutade falla.

Journalister söker sanning

Reportrar utan gränser, RSF, en ideell intresseorganisation för journalister i hela världen, kritiserar Nato för att i samband med Kosovokriget ha förvrängt sanningen och andra korta artiklar.

Marshallhjälp för Kosovo?

Natobomberna höll fortfarande på att förvandla bostäder, vägar, broar, skolor, sjukhus, fabriker, flygplatser, el- vatten- och telefonsystemen i Jugoslavien, Serbien och Kosovo till grus och aska, då diskuterade samma politiker, som just beordrat terrorflygningarna, redan "återuppbyggnaden" i Jugoslavien.

Nästa krig i sikte?

Fredsforskningsinstitutet SIPRI:s årsbok utvisar att antalet väpnade konflikter i världen har ökat. De flesta pågår f n i Afrika.

Öcalan-affären komprometterar både EU och Turkiet

Strax efter kidnappningen av kurdledaren Abdullah Öcalan i mitten på februari i år sammanträdde EU:s utrikesministrar till ett möte där de bland annat diskuterade Öcalan-affären. Diskussionen resulterade i ett uttalande i vilket ministrarna förklarade att de ansåg Öcalan vara en farlig terrorist

Kommunistiska Arbetarpartiet i Finland höll sin 11:e kongress

KAP höll sin årliga kongress i hotell Punapirtti i Tavastehus. De 80 kongressdeltagarna hälsades välkomna av stadens borgarråd Veikko Syyrakki.

Kapitalismens offer

Massmedia har satt igång en närmast hysterisk kampanj om kommunismens offer med siffror som påminner om ren Goebbels-propaganda. Detta i media som till 90 procent ägs och kontrolleras av kapitalet.

Riktpunkt önskar en skön sommar

Vi önskar alla våra läsare en trevlig sommar med mycket sol, rekreation och nya intryck. På återseende i den aktiva politiska verksamheten om några veckor!

Nordkalottenkonferensen

Kommunister från Ryssland, Norge, Finland och Sverige håller i år sin traditionella Nordkalottenkonferens den 3-4 juli i Pajala.
Tema: EU och Nato på Nordkalotten

Från Västkusten
- LITE NYTT

När detta skrivs befinner vi oss i slutskedet av valrörelsen. Jag har upplevt många valrörelser - val till riksdagen, landsting och kommuner, om pensionssystem och högertrafik och EU-anslutning. Men jag har aldrig upplevt en valrörelse som denna. En tystnadens valrörelse.

 

 

KAMPFONDEN.