PRENUMERERA PÅ:

Riktpunkt nr 8 2010

Året går mot sitt slut...
År 2010 som nu går mot sitt slut har varit framgångsrikt för SKP som ökat i både medlemsantal och fått nya medlemmar på ett flertal orter där partiet sedan en längre tid inte varit representerat.

Läs mer...

Historisk Förändring av grundlagen
Onsdagen den 24 november var en historisk dag för riksdagens sju demokratiska partier. Ja, det är den beteckningen som V, SAP, Mp, M, C, Fp, och KD använder sig av när de arbetar tillsammans.

Läs mer...

SKP: ”Politikerna i Gällivare sviker ungdomarna”
”Ungdomsfullmäktige” i Gällivare måste ställas in, vilket får Ungdomsrådet och SKP:s kommunfullmäktigegrupp att reagera starkt.

Läs mer...

Lämnade SD efter besök på Rosengård
Leo Sundberg, tidigare livsmedelsarbetare och fackligt engagerad, lämnade Sverigedemokraterna för deras dubbelmoral.

Läs mer...

”De importerar arbetskraft” – För att pressa ner lönerna
Håkan Jönsson, ordförande för Byggnads Södra Skåne, sektion 1, kommenterar arbetskraftsinvandringen efter LO:s utspel i slutet av november.

Läs mer...

En totalitär myndighet
Socialtjänsten verkar kunna fatta vilka beslut som helst grundat på okunnighet. I en grannkommun omhändertogs ett barn, en liten kille i mellanstadieåldern. Socialtjänsten hade utrett familjen i ett vårdnadsärende under fyra års tid.

Läs mer...

Svensk terroristlagstiftning ovärdig en demokrati
"Sverige har två parallella rättssystem samt rättegångar med omvänd bevisbörda. Det är näst intill omöjligt att bli frikänd i en sådan rättegång.".

Läs mer...

”Kommer jag att bli våldsam när jag blir stor?”
Många medier har hängt ut den misstänkte Malmöskytten (se förra numret) med foto. Det har skrivits spaltmeter om hans förmodade funktionshinder, Aspergers syndrom.

Läs mer...

Fullt krig inom SAP
Att det nu råder totalt kaos inom SAP efter det svidande valnederlaget i riksdagsvalet kan ingen svensk läsare av dagspress ha undgått.

Läs mer...

Svältkur för Europas arbetarklass
I nästan alla EU-länder genomförs nu gigantiska budgetåtstramningar med nedskärningar i offentlig sektor och socialförsäkringssystem.  Ett överförande av rikedomar till finanskapitalet som saknar historiskt motstycke.

Läs mer...

Varning for borgerskapets väpnade ligor.
Snart tre veckor efter det tråkiga valet i Sverige har min tillvaro blivit avsevärt lugnare och rapporter om tillståndet i hemlandet når mig bara sporadiskt via hitresta turister.

Läs mer...

Bolivias ambassadör på ALBA-möte
Lördagen den 14 november arrangerade flera solidaritetsorganisationer i Malmö ”10 timmar för Latinamerika – Centralamerika i fokus”. Det bjöds på föreläsningar, poesi, filmvisningar med mera.

Läs mer...

Stadsbiblioteket i Göteborg, FN och yttranderätten
FN har genom sitt organ International Artists for Peace and World Harmony Organizing Committee gjort rekommendationer åt kulturens utövare världen över att använda sina talanger för en kultur för fred och harmoni.

Läs mer...

SKP:s ”nätmormor” ryter till mot datalagringsdirektivet
Nu ska all vår E-posttrafik förutom att den redan avläses av FRA sparas i ett halvt år, tänk vilka kostnader för nätoperatörerna, i slutänden blir det vi som får betala genom högre avgifter. Vi betalar alltså för att bli övervakade, säger Astrid Boman, SKP:s ”nätmormor”, som hon kallas av vissa partikamrater.

Läs mer...

Bollplank för kommunism
Under en månads tid har jag haft en mailväxling med Erik i årskurs 1 på gymnasiet i en västsvensk stad som i en grupp på fyra skulle argumentera för kommunismen i en debatt. De andra ideologierna som lärarinnan hade valt ut var konservatism, liberalism och socialism. Debatten skulle senare föras med en av dessa ideologier efter lottdragning.

Läs mer...

Med anledning av Greklands KP- KKE´s resultat i valen i november 2010
Innan valet, i ett tal på Pedion- torget i Aten den 3 november, betonade Aleka Papariga- Generalsekreterare för KKE att rösterna i de regionala och lokala valen hade en politisk karaktär.

Läs mer...

FNL 50 år
Vietnams nationella befrielsefront bildades för 50 år sedan den 20 december. Det tog 15 år att besegra de USA-amerikanska angriparna.

Läs mer...

Propaganda, lögner och provokationer för att legitimera sanktioner och krig
Det har nu gått 7 1/2 månad sedan incidenten med det sjunkna sydkoreanska krigsfartyget "Cheonan" som påstods vara ett verk av Demokratiska Folkrepubliken Korea DFRK (Nordkorea).

Läs mer...

FÖRVERKLIGA MR ÅT FUNKTIONSNEDSATTA!
I Riktpunkt nr 6 – 2010 finns en utmärkt artikel om mänskliga rättigheter (MR). Där räknas dessutom upp en rad FN-konventioner om bl a rasism, kvinnor och barn. Med denna artikel vill jag tillägga att FN år 2006 antog en konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättningar.

Läs mer...
linje

"Socialistiskt forum"
Lördagen den 27 november var en arbetsdag för SKP:s Stockholmsdistrikt. På ABF-huset ägde det traditionella "Socialistiskt forum" rum som arrangeras av ABF och LO-distriktet i Stockholms län.

Läs mer...
linje

Particentralens öppettider
torsdagar 16.00 – 19.00
Telefon 08 – 735 86 40
Adressen är: Flyghamnsgatan 1, 128 35 Skarpnäck

Malmberget
Tisdagar, onsdagar torsdagar 9.00 – 15.00
Telefon 0970 – 202 44
Adressen är: Torget 9
983 32 Malmberget

Malmö
Vardagar 9.00 - 16.30 Onsdagar även 19.00 - 21.00
Telefon 040 – 692 80 08
Adressen är: Södra Förstadsgatan 132
214 28 Malmö

Vi önskar alla
en God Jul och
ett Gott Nytt År
i kampen för social utveckling,
demokrati, fred och socialism

Tänk på att stärka SKP även ekonomiskt,
glöm inte kampfonden!
Partistyrelsen
Sveriges Kommunistiska Parti

God Jul och Gott Nytt År
önskar
Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund
Förbundsstyrelsen

Prenumerera på Riktpunkt

Glöm inte Kampfonden 421 53 84-1 eller BG 636-7080
Har Du något intressant att berätta gör det i Riktpunkt!
Sverige behöver fler kommunister, bli medlem i SKP eller SKU!