Dikt, lögn och Wikileaks

Wikileaks dokument visar att USA har tystat ned mord, våldtäkter och tortyr i Irak, och att order kommer från högsta ort att lägga locket på. Men det är i stort bara de irakiska säkerhetsstyrkornas brott mot mänskliga rättigheter som påvisas.

Vi vet att ordern inte bara gällde att lägga locket på. Det var grönt ljus från högsta ort att använda tortyr vid förhör även mot civilbefolkningen, till och med barn. Det är också tyst om de barn som hölls i koncentrationsläger av USA ,en del så små som åtta år gamla. Internationella Röda korset kände till förhållandena men hindrades från att ingripa eftersom de av ”säkerhetsskäl” inte gavs tillträde. Det skrev vi om för några år sedan och vi har skrivit om det många gånger. Vi vet också att tortyren pågår i de fängelser USA upprättat i Afghanistan och att CIA har hemliga fängelser runt om i världen. Vi vet att fångar försvunnit i dessa fängelser.

Det våra medier presenterar som nyheter av första klass är bara det som de flesta pålästa redan känner till. Man bör ställa frågorna: Är Assange Pentagons nyttiga idiot eller lakej, eller är han en whistleblower?  Är de släppta dokumenten godkända av USA? Med tanke på att källan sägs vara en amerikansk underrättelseanalytiker är det märkligt att USA inte kunnat stoppa läckan, om de inte velat att dessa dokument skulle nå oss. Det vi sett till dags dato är vad hela världen idag förväntas känna till och vad vi redan läst i våra media. De svåraste av USA:s krigsförbrytelser kunde vi läsa i tyska media och i undergroundmedia under Irakkrigets gång. Svenska media har endast presenterat det som inte har stört Pentagon nämnvärt. Men jag kan tycka att det är bra att en del av bevisen här framkommer.

Min tanke är att kanske Pentagon har råd att släppa dessa dokument för att kanske sedan lägga fram falska dokument som skulle visa på nödvändigheten att utvidga kriget. Vi bör nog inte släppa den tanken, de klassiska våldtäktsanklagelserna till trots vilka skulle ge Assange större trovärdighet. Om Assange verkligen utgör ett hot är det märkligt att han idag lever.

I skrivandets stund har det nu börjat presenteras dokument som visar på iransk inblandning både i Irak och Afghanistan. Förmodligen är de äkta. Iran har förmodligen bistått motståndet mot USA ekonomiskt. Ingenting man kan klandra någon för. Iran är ju ett av de sju länder som ingår i ultrahögerns krigsplanering. Det kan man utläsa i PNAC, en agenda som låg på Bush skrivbord den dagen ultrahögern tog makten.
Genom att släppa en del oförargliga dokument och dundra i bakgrunden om dess farlighet skulle Wikileaks ges trovärdighet. Sedan kan man släppa falska dokument som ger mandat till ytterligare en förödande krigsinsats. Hela operationen är mycket genomskinlig. Men det är inte USA:s nuvarande regering som ligger bakom detta. Det hela är en operation som genomförs av ultrahögern och sionisterna. Naturligtvis har jag inga bevis för mina slutsatser. Det är bara min logiska tanke. Men vi bör hålla ögon och öron öppna för det som skrivs i våra media och noggrant analysera det vi läser. Sedan får framtiden visa om mina antaganden var felaktiga. Jag hoppas faktiskt att jag i detta fall har fel.
Astrid Boman