PRENUMERERA PÅ:

Riktpunkt nr 2 2010

1 maj
Det är dags igen att fira arbetarklassens högtidsdag i hela världen, en dag vars rötter sträcker sig tillbaka till slutet av 1800-talet. Lång tid har gått sedan dess men kampen för arbete, fred och socialism är fortfarande lika aktuell. Vi firar 1 maj i skuggan av en ekonomisk kris som har slagit hårt mot de arbetande och deras intressen.

Läs mer...

Samförstånd?
Socialdemokratins och därmed också LO:s förhållning gentemot kapitalet och dess företrädare har alltid präglats av samarbete och samförstånd. Den förre och evige finansministern Gunnar Sträng formulerade det hela med att konstatera att det som var bra för företagen också var bra för nationen.

Läs mer...

Tänkvärt
Bara I USA har det samlade beloppet av  lånefinansierade värdepapper nått den ofattbara summan av 3500 biljoner svenska kronor – det svenska folkets samlade skatteinbetalningar ligger  på  ca  1,5  biljoner/år

Läs mer...

Lyckat valupptaktsmöte i Stockholm
Sveriges Kommunistiska Parti genomförde helgen den 10-11 april i Stockholm partiets centrala valupptaktsmöte. Ett möte vars uppgift var att fastställa det program partiet går till val på samt att fastställa partiets riksdagslista.

Läs mer...

Lavaldomen har medfört social dumpning i Danmark
Den danska utstationeringslagen ändrades för drygt två år sedan för att motsvara Lavaldomen. Nu blåser de danska byggfacken till strid eftersom lagändringen har medfört social dumpning.

Läs mer...

Uppropet för fasta och trygga jobb!
Abu Garcia, Marabou, Lagena, Urban Outfitters, Ålö, EuroMaint...Listan kan göras lång på arbetsplatser där den fasta personalen bytts ut mot bemanningsföretag.

Läs mer...

USA-ledd mediakampanj mot Kuba
Kuba har varit i centrum av en USA-ledd mediakampanj som försökt förvränga en verklighet av full respekt för mänskliga rättigheter och enorma ansträngningar i samma anda för resten av världen.

Läs mer...

Att härska genom splittring
Reinfeldt försöker härska genom att splittra arbetarklassen och hoppas kunna köpa sig en arbetararistokrati som ska kunna konkurrera ut sossebyråkraterna.
Ett sätt att splittra ar rasismen!

Läs mer...

65 ÅR SEDAN FASCISMENS NEDERLAG

Bakgrunden till andra världskriget
Inte långt efter den ryska revolutionen 1917 deklarerade Winston Churchill att ”bolsjevismen (kommunismen) måste strypas i sin vagga”. Han uttryckte bokstavligen de allra flesta västerländska kapitalisternas uppfattning.

Läs mer...

PRIVATISERINGSHYSTERIN INLEDDES REDAN UNDER SOCIALDEMOKRATERNAS REGERINGSTID
Redan i början av 90-talet började bemanningsföretag etablera sig i Sverige efter den nyliberala vändningen inom socialdemokratisk politik där man också direkt accepterade konkurrensutsättning inom offentlig sektor, t ex kommuner och landsting. ”Marknaden” vädrade morgonluft och etablerade bemanningsföretag i rasande fart.

Läs mer...

Avtalsrörelsen allt märkligare
Den avtalsrörelse som nu pågår och som för en del LO förbund redan är avslutad blir allt märkligare för varje dag.

Läs mer...

"Förtryck": myter och verklighet
Fortsättning från Riktpunkt nummer 2 2010  av publikationen ”Epoken Stalin i fakta och siffror”.
 Av G.A. Zjuganov. 

Läs mer...

Ungkommunisterna i Grekland håller sin 10:e kongress
Under tre dagar skall ungkommunisterna i Grekland KNE hålla kongress, det blir från den 7-9 maj.
Kongressen hålls under parollen, ”Kommunismen är världens ungdom. KNE är vår organisation.”

Läs mer...

Ungdomsarbetslösheten
Ett samhälle som anser sig ha råd att ha en ungdomsarbetslöshet på 25% är ett samhälle som har stora problem. Detta problem lämnar aldrig kapitalets megafoner någon ro.

Läs mer...

Natomilitär är inte välkomna till Sverige
Nederländska Natosoldater har i ett storbråk misshandlat Arvidsjaurbor lördag den 13 mars. Ca: 9000 Natosoldater har övat i Norrbotten och norra Norge den senaste tiden.

Läs mer...

Uteblivna satsningar på infrastruktur och industrialisering
År efter år minskar befolkningen i Norrlandslänen, Norrbottningarna blir allt färre.
Hur ska landsändan räddas? Skolor läggs ned, sjukhus- och åldringsvården försämras p.g.a. utebliven utbildning och bantningar. Byarna i länet kan inte existera endast den äldre befolkningen bor kvar, de kan inte ens köpa drivmedel hemma i byn för att ta sig till tätorten.

Läs mer...

En icke folkvald styr Sveriges politik
I Aftonbladet kan vi läsa om en man som otvivelaktigt kommer att rösta på moderaterna vid valet. Vår förre vice statsminister Göran Persson. En redan rik som genom moderaternas politik blivit ännu rikare.

Läs mer...

Kampanda bland pensionärer
15 april blev kulmen för de protester mot orättvis beskattning som flera pensionärsorganisationer har organiserat under hösten och våren. En demonstration i Stockholm samlade ca 3500 stridsvilliga pensionärer från Skåne i söder till Medelpad i norr.

Läs mer...

ALDRIG MER FASCISM!
9 maj är det 65 år sedan fascismen besegrades, detta firar vi med manifestationer där vi säger:

Läs mer...
linje

Branschträff för medlemmar i kommunal
SKP inbjuder partimedlemmar och sympatisörer till en branschträff för kommunalare. Träffen har tre viktiga frågor att behandla och ta ställning till.

Läs mer...
linje

Sommarläger
Är du anmäld till årets sommarläger som går av stapeln under tiden 5-11 juli på Högabergsgården som ligger på småländska höglandet 6,5 km från Gränna i riktning mot Tranås. http://www.hogabergsgarden.se

Läs mer...
Linje

Particentralens öppettider
torsdagar 16.00 – 19.00
Telefon 08 – 735 86 40
Adressen är: Flyghamnsgatan 1, 128 35 Skarpnäck

Malmberget
Tisdagar, onsdagar torsdagar 9.00 – 15.00
Telefon 0970 – 202 44
Adressen är: Torget 9
983 32 Malmberget

Prenumerera på Riktpunkt

Glöm inte Kampfonden 421 53 84-1
Har Du något intressant att berätta gör det i Riktpunkt!
Sverige behöver fler kommunister, bli medlem i SKP eller SKU!