PRENUMERERA PÅ:

Riktpunkt 6/7

Nytt år
Nu har ytterligare ett år passerat under denna otroliga alliansregering.

Läs mer...

SKP:s syn på kapitalismens kris
Kapitalismen är i kris och krisen blir allt djupare och mer världsomspännande. Detta leder till mycket allvarliga konsekvenser som arbetslöshet och fattigdom för miljontals människor. 

Läs mer...

Du som inte vill vara medlem i facket
Ett litet ord på vägen till dig som valt att inte vara medlem i FACKET.
Det måste vara skönt att kunna gå till jobbet och veta att du inte är underbetald, eftersom dina arbetskamrater har sett till att du får en skälig lön för ditt arbete.

Läs mer...

Festen är slut – Arbetarklassen betalar
Sveriges och Europas ekonomiska politik har de senaste 20 åren genom nationella och EU beslut präglats av tesen att en framgångsrik ekonomisk politik måste styras av avregleringar och marknadslösningar.

Läs mer...

Så organisera(s) ett politiskt fiasko
Inför riksdagens behandling av Lissabonfördraget den 20 november beslutade sig Byggnads avd 1 i Stockholm för att arrangera ett protestmöte den 18 november.

Läs mer...

Claes Stråth har nu presenterat sin s.k. Lavalutredning
Direkt efter att EG domstolen den 18 december 2007 presenterade sin s.k. Lavaldom uppstod det i Sveriges riksdag och bland Sveriges LO förbund en stor aktivitet.

Läs mer...

Kortfattad översikt över nationalekonomin
Nationalekonomi är när folk är förvånade att de inte har några pengar. Det har flera orsaker, de finaste är de vetenskapliga orsakerna fast de kan sättas ut spel genom en undantagslag.

Läs mer...

Internationella kommunist- och arbetarpartier möts för 10:e gången
São Paulo i Brasilien var platsen för det 10:e årliga mötet av internationella kommunist- och arbetarpartier 21-23 november 2008. Värdpartiet var det Kommunistiska partiet av Brasilien (PCdB), vilket inte skall förväxlas med Brasiliens kommunistiska parti (PCB).

Läs mer...

En krönika om de 63 försvunna gruvarbetarna vid Pasta de Conchos
Den 19 februari 2006 försvann 63 gruvarbetare och tills idag vilar deras kroppar i gruvans mörker. Kvinnorna till de försvunna gruvarbetarna, anhöriga, släkt och vänner har under två års tid demonstrerat, hungerstrejkat och protesterat mot företagets och regeringens version av händelsen

Läs mer...

Nej till Natoövningar på svensk mark!
I juni nästa år står Sverige värd för en stor Natoflygövning, Loyal Arrow, med F21 i Luleå som huvudbas. Eftersom det är en Natoövning så leds och planeras den av Nato, med USA i spetsen.

Läs mer...

Irland
Den 1 november var SKP:s facklige sekreterare inbjuden till Irland som talare vid ett seminarium om fackliga rättigheter som arrangerades av CPI, Irlands Kommunistiska Parti. Vi återger hans tal som även kan ses som ett bidrag till nej segern i den irländska folkomröstningen om Lissabonfördraget.

Läs mer...

Den Ryska Federationens Kommunistiska Partis 13e Kongress, Moskva 29-30 november 2008
I början av sitt tal till den Ryska Federationens Kommunistiska Partis 13e Kongress anför Generalsekreterare Gennadij Zjuganov att den äger rum i en tid av djup systemkris i den imperialistiska världen. "Monopolens samfund, deras politiska och byråkratiska tjänare klarar inte längre av att reda upp processen av kollaps och sönderfall.

Läs mer...

REVOLTEN I GREKLAND HAR STÖD AV FOLKET
Den grekiska högerregimen får bara vad den förtjänar. I sann nyliberal anda har de urholkat arbetsrätten, försvagat fackföreningarna, försämrat den offentliga sektorn vilket föranlett att människor med sjukdom, arbetslösa, de med sociala problem och pensionärerna fått en väsentligt försämrad tillvaro.

Läs mer...

Hoppets och förändringens tid i El Salvador?
På den amerikanska kontinenten pågår en hoppfull utveckling. Kuba firar revolutionens 50-årsjubileum. Venezuela vill forma 2000-talets socialism. I Bolivia ska grundlagen ändras och ge ursprungsfolken rättvis status.

Läs mer...

En julkrönika
En julkrönika ska naturligtvis handla om tomtar. Nu tänker jag inte skriva om snälla tomtar som delar ut julklappar utom om sådana man har på loftet. Vi börjar med Reinfeldt. Mitt i näringslivskrisen när tusentals arbetare varslas varje dag säger han: ”Min idé är att folk ska komma i jobb.”

Läs mer...

Insändare
Äganderätten går före folkrätten...
Sanningens ord...
Betygsättning av lärare höjer kvalitetssäkringen av den svenska skolan!?...
Längre undervisningstid i skolan – på vems bekostnad?...
Behöver vi SD i riksdagen?...
Du är det du presterar...
RÖVARHÖVDINGENS CITAT...

SKU:aren
Husockupation i Lund

Rasister i Lund och Salem

Läs mer...

Glimtar från SKP:s Stockholmsdistrikt

Läs mer...

Inbjudan från Tyska Kommunistiska Partiet (DKP) till de kommunistiska partierna i Europa
Den 11 januari 2009, kl. 10.00 äger den traditionella Liebknecht-Luxemburg-Lenin-demonstrationen rum i Berlin. Samling vid U- och S-banstationen Frankfurter Tor. DKP ordnar en egen avdelning och ber om anmälningar av utländska deltagare.

Läs mer...

Studiecirkel i Marxistisk ideologi
Studiecirkel i Marxistisk ideologi, ekonomi och filosofi startar i Malmö onsdagen den 14 januari 2009 kl.19.00.

Läs mer...

En revolutionär och internationalist har lämnat oss
Budskapet kom som en chock. Danitza- hon brukade ju vara med jämt. Att föreställa sig möten och aktioner i Stockholm utan henne ville inte fastna i huvudet. Och så dog hon också mitt i kampen i sitt hemland Bolivia.

Läs mer...

GOTT NYTT ÅR!

Läs mer...

Particentralens öppettider
Delar av particentralen flyttar till Malmberget och de nya öppettiderna blir
Tisdagar, onsdagar torsdagar 9.00 – 15.00
Telefon 0970 – 202 44
Adressen är: Torget 9
983 32 Malmberget

I Stockholm är lokalen öppen
torsdagar 16.00 – 19.00
Telefon 08 – 735 86 40
Adressen är: Flyghamnsgatan 1, 128 35 Skarpnäck

Bästa prenumerant
Hjälp oss sprida Riktpunkt, bidra gärna med artiklar och insändare!
Redaktionen

Glöm inte Kampfonden 421 53 84-1
Har Du något intressant att berätta gör det i Riktpunkt!
Sverige behöver fler kommunister, bli medlem i SKP eller SKU!