PRENUMERERA PÅ:

Internationella Kvinnodagen 2008
Så är det dags för den internationella kvinnodagen igen. Vi är inne i år 2008 och när vi tittar tillbaka historiskt kan vi bara konstatera att kvinnors situation inte på långa vägar är vad vi önskar att den skall vara.  Kvinnors kamp för mänskliga rättigheter har förts i sekler och en bit på väg har vi kommit i och med rösträtt, egenvärde (utan manlig förmyndare), eget arbete som ger egen ekonomi.

Läs mer...

Stöduttalande för Iraks kvinnor
Att ockupera ett land bidrar aldrig till att lösa detta lands problem. Att kunna föra fram demokrati på stridsvagnarnas ryggar är en föreställning som bara finns i huvudet på George W. Bush. Sedan USA:s ockupation av Irak har situationen där blivit värre för varje dag som går.

Läs mer...

Nästan 100 år med 8 mars – Kvinnor alltjämt diskriminerade
1910 beslutade den socialistiska kvinnorörelsens Andra Internationella konferens i Köpenhamn att varje år fira den 8 mars som Internationella kvinnodagen. Att uppmärksamma kvinnornas situation på en särskild dag skulle vara ett instrument i kampen för kvinnornas likaberättigande i samhället.

Läs mer...

De kriminellt sjuka
Regeringen fortsätter sin kampanj mot den allmänna sjukförsäkringen med allt fler försämringar. Socialpolitik ingår ju inte i den nyliberala agendan därför ska alla trygghetssystem avvecklas så småningom.

Läs mer...

Vad vill Vänsterpartiet
I juni månad 2007 kontaktade Berit Dahlström SKP:s particentral. Berit Dahlström är sekreterare i EU-parlamentets partigrupp för de röda och gröna partierna GUE/NGL. En partigrupp som består av dels de europeiska kommunistiska partierna med säte i parlamentet samt de småborgerliga vänsterpartierna av Vänsterpartiets modell.

Läs mer...

Med sådana vänner behöver vi inga fiender
I Malmö har en grupp hemtjänstpersonal, 10 personer, som arbetat på det kommunala seniorboendet Gyllebogården omplacerats med ca två veckors varsel. Skälen för omplaceringarna har varierat beroende på vem som fått frågan.

Läs mer...

Författarturné för en kämpande litteratur
Under mars och april kommer 13 arbetarförfattare att ge sig ut på en landsomfattande turné i ABF:s regi Det är en turné med ett budskap. Författarna har enats kring manifestet ”Läs mot högern- sätt fart på rörelsen”.

Läs mer...

Nordiskt Sommarläger 2008
Nu är det dags att planera för deltagande i Nordiskt Sommarläger 2008. Det kombinerade skolnings- och semesterlägret kommer som tidigare meddelats att hållas i Norge. Närmare bestämt i Spigerverksarbetarnas feriehem som ligger i Ytre Enebakk ca: 30 km från Oslo.

Läs mer...

”Bostadsutvecklingen är mycket bekymmersam”
De boende på vandrarhemmet Bullspecialisten har fått nytt kök. Johan Klintberger från Hyresgästföreningen, säger att trångboddheten finns i hela Malmö.

Läs mer...

Tvingades att flytta – samma dag
Hojat tvingades flytta från vandrarhemmet med kort varsel. Socialchefen vägrar att säga varför. Om boendet på Bullspecialisten säger Hojat:.

Läs mer...

Brott mot FN:s säkerhetsråds resolution 1244
Kosovos självständighetsförklaring är ett brott mot FN:s säkerhetsråds resolution 1244, som säger att Kosovo ska ha ett stort mått av självständighet inom Serbien.

Läs mer...

Kosovos självständighet – en del i USA:s storpolitiska intresse
Nu har Kosovo utropat sig som självständigt samtidigt som de väntar på de olika EU-staternas godkännande (I skrivandes stund så har dessa länder godkänt Kosovo: Sverige, Finland, Danmark, Storbritannien, Frankrike Tyskland, Italien och Österrike).

Läs mer...

Lördag den 15 mars
Manifestationer och demonstrationer på femårsdagen av invasionen!
USA UT UR IRAK


Läs mer...

DKP´s Kongress 23-24 februari 2008
" Massarbetslöshet och eländet i världen möter allt oftare också människorna i de högutvecklade kapitalistiska länderna. "Vinnarna" av dessa kriser är ånyo de transnationella koncernerna och bankerna.....

Läs mer...

Kommunist vald på Cypern
Den 24 februari valdes Dimítris Christófias till Cyperns nya president. Christófias representerar det kommunistiska partiet AKEL (det arbetande folkets progressiva parti). Han fick 53.37 procent i den andra valomgången..

Läs mer...

Fidels Castros avgångbrev
I fredags, 15 februari, lovade jag att i nästa krönika ta upp ett tema som intresserar många av er.  Nu blir det i form av ett budskap..

Läs mer...

SKU:aren
Jagtvej 69

Lördagen den 1 mars var det ett år sen ungdomen i Köpenhamn blev fråntagna sitt hus på Jagtvej 69. Ett hus som kommunen gav den köpenhamnska ungdomen brukarrätt till för snart 30 år sen.

Läs mer...

Att göra sitt val
Nedanstående text är en historia som berättas i USA i dessa presidentvalstider.
Historien är nedtecknad efter att tagit del av den via hörsägen. Titeln är undertecknad upphovsman till.

Läs mer...

Tryckfrihet
Återigen har provocerande karikatyrer publicerats i danska tidningar och en svensk sådan. Bilderna föreställer profeten Muhammed med en bomb i turbanen. Vad kan andemeningen vara annat än att provocera,.

Läs mer...

Är det månde dags också för Skåne
Är det månde dags också för Skåne att samla sina krafter och följa Kosovo och Metohijas exempel? För kunde Kosovo lösriva sig från Moder Serbien, så kan väl också Storskåne (Skåne, Halland, Småland och Blekinge) göra samma sak med Moder Sverige?

Läs mer...

Mobbning
Nästan varje gång jag skriver en insändare eller debattinlägg är det 3-4 personer som hör av sig och berättar om vuxenmobbning eller om hur människor på annat sätt misshandlas psykiskt i vårt samhällel.

Läs mer...
avskiljare

”Swing states”
Reaktion på Kjell Albin Abrahamsons skriverier om ”swing states” i SDS, den 31/1-2008:
Journalisten och författaren Kjell Albin Abrahamson gör med jämna mellanrum, medvetet eller omedvetet,

Läs mer...
avskiljare

I Sverige diskrimineras fortfarande kvinnorna
Trots propåer om kvinnosatsningar och feminism från regeringsmakten diskrimineras fortfarande kvinnorna i Sverige. Under detta år påstår man sig satsa 400 miljoner på ökad jämställdhet, men samtidigt genomför man åtgärder som drabbar i synnerhet arbetarkvinnorna, genom nedskärningar i socialförsäkringssystemet och den offentliga sektorn.

Läs mer...
avskiljare

Particentralens öppettider
Delar av particentralen flyttar till Malmberget och de nya öppettiderna blir
Tisdagar, onsdagar torsdagar 9.00 – 15.00
Telefon 0970 – 202 44
Adressen är: Torget 9
983 32 Malmberget

I Stockholm är lokalen öppen
torsdagar 13.00 – 16.00
Telefon 08 – 735 86 40
Adressen är: Brommavägen 6,
169 30 Solna

Bästa prenumerant
Säkra Riktpunkts fortsatta utgivning genom att betala din prenumeration för 2008!
Redaktionen

Upplev Nordkorea
Nordkorea är en oförglömlig upplevelse. Framför allt gymnastik- och konstuppträdandena Arirang
är världens största och mest avancerade.
Årets grupp- och studieresor till DFRK går i slutet av april och i september.
De omfattar två veckor samt några dagar i Beijing.
Kostnaden för allt är cirka 18 000 kronor. Res med!
Anmäl ditt intresse till Regina Munoz på 073 685 82 18
Eller koryo_stockholm@yahoo.se.
Svensk-koreanska föreningen

Folkomrösta om Lissabonfördraget!
Flygblad med krav på folkomröstning om Lissabonföredraget. Ladda ner pdf filen, kopiera och dela ut.
Ja, jag vill va med i kampen för folkomröstning och hämtar folkomrost.pdf

Glöm inte Kampfonden 421 53 84-1
Har Du något intressant att berätta gör det i Riktpunkt!
Sverige behöver fler kommunister, bli medlem i SKP eller SKU!