Nordiskt Sommarläger 2008

Nu är det dags att planera för deltagande i Nordiskt Sommarläger 2008. Det kombinerade skolnings- och semesterlägret kommer som tidigare meddelats att hållas i Norge. Närmare bestämt i Spigerverksarbetarnas feriehem som ligger i Ytre Enebakk ca: 30 km från Oslo. Från Oslo går direktbussar som tar ca 30 minuter ända fram till lägerplatsen.

Lägerplatsen ligger i direkt anslutning till sjön Lyseren med möjligheter till bad och fiske. Med bil når man på 15 minuter också badland, vikingland och äventyrsland.

Inkvartering sker i storstuga och en del hytter, även camping är möjligt. Deltagaravgiften blir liksom förra året 1200 kronor för vuxna och 300 kronor för barn under 16 år. För deltagande enskilda dagar är avgiften 250 kronor.
Lägret börjar med ankomst måndagen den 30 juni och avslutas söndagen den 6 juli.

Liksom förra året kommer lägret att bli en kulinarisk höjdpunkt, med norska specialiteter som kveite, någon slags flundrefisk, vilt och renkött. Även hjortron i någon form är utlovad.

Programmet är späckat och börjar redan måndagskvällen med en internationell översikt.
 Tisdagen kommer att ägnas åt vår partiteori samt 160-årsdagen av det Kommunistiska manifestet och 190-årsdagen av Karl Marx födelse. För kulturaftonen står Norges Kommunistiska Parti.

Onsdagen ägnar vi åt imperialismens strategi och EU- författningen och dess konsekvenser.
Kvällens kulturprogram arrangeras av Sveriges Kommunistiska Parti.
Torsdagen kommer SKP:s ordförande Gun Isaxon att inledda med ”Kvinnor i revolutionär kamp” och dessutom blir det en del fria aktiviteter. För kvällens kulturprogram står KPiD och DKP.

Fredagen blir den fackliga dagen då kommunisternas fackliga strategi, Waxholmdomen, konflikträtten och kommunisternas roll i fackföreningsrörelsen diskuteras.
Fredagskvällen blir också kvällen för den stora festen.

För lördagen blir temat Kamp för ett solidariskt välfärdssamhälle mot nyliberalismen.
Dessutom en del fria aktiviteter och på kvällen en kamratskapsafton och utvärdering.

Söndagen blir det städning och hemresa.

Platsantalet är begränsat och principen först till kvarn gäller, vill du anmäla dig eller har frågor ring snarast till particentralen 0970 - 202 44 eller Jan Jönsson 040 - 49 45 02