PRENUMERERA PÅ:

Det finns alternativ, socialism
När kommunisterna samlas för att diskutera politik så kan vi aldrig räkna med att borgerlighetens media slår på trummor och blåsor i trumpeter om de politiska förslag och synpunkter som kommunisterna har. De har alldeles nog med att försöka intala människor att den enda möjliga vägens politik är den reaktionära och arbetarfientliga politik som alliansregeringen nu är bärare av. Några alternativ existerar inte i deras sinnesvärld.

Läs mer...

Rättelse till Riktpunkt nr 6 2007
Vi beklagar att artikeln som skrivits av 17 ryska vetenskapsmän och författare och som ursprungligen var publicerad i veckotidningen ”Moskovskije Novosti” i början av juni 2007, placerades som ledare i Riktpunkt 6 2007 och därmed gav intrycket att SKP delade alla där framförda värderingar.

Läs mer...

Bluffpartiet Moderaterna
Att regeringsdominanten moderaterna kallar sig det nya arbetarpartiet är groteskt, särskilt med tanke på vilken skada de redan åstadkommit för den arbetande folkmajoriteten..

Läs mer...

Att hamna mellan stolarna
För att bli godkänd som sjukskriven eller att få pengar från arbetslöshetskassan, behöver man idag nästan en juridisk utbildning. Den som inte är kapabel eller orkar driva processen vidare blir handlingsförlamad och hamnar mellan stolarna.

Läs mer...

Malmös bostadslösa lever i misär
På ett vandrarhem i Malmö bor 20 familjer som delar på ett enda kök.  Flera rum luktar avlopp och fuktskador finns på väggarna. Socialtjänsten känner till problemet och gör regelbundna besök..

Läs mer...

Med Vinterbrigaden på Kuba
Efter ett tips av vår kamrat Eivor Sydberg i Sveg i Härjedalen deltog jag tillsammans med henne i 48: Nordiska Brigaden på Kuba från 17 december till 6 januari, med fyra dagars förlängning. Brigadens svenska del var den största med 63 personer vilket kan vittna om det goda arbetet som Svensk-kubanska föreningen gör.

s mer...

Jugoslavienkommittén försvarar freden
Adrian Kaba är entusiastisk över den senaste tidens utveckling i Kosovo, eller Kosova, som han skriver. Det har han naturligtvis rätt att vara. Men istället för att redovisa skälen för detta ställningstagande angriper han oprovocerat Bengt Silfverstrand och Jugoslavienkommittén.

Läs mer...

Stoppa våldet mot irakiska kvinnor
Irakiska kvinnor mördas och utsätts dagligen för våld i alla dess former. Bl a lever kvinnorna i staden Basra, i Södra Irak, under förhållanden som aldrig tidigare skådats i det irakiska samhället.

Läs mer...

Vikten av att studera
Lördagen den 17 november så hade Gällivarekretsen av SKP anordnat en studiedag.
Utsedda studieorganisatörer var kamrat John Eslund samt undertecknad.

Läs mer...

Internationellt möte för Kommunistiska- och Arbetarpartier Minsk, 3-5 november 2007
Det 9e Internationella Mötet för Kommunistiska- och Arbetarpartier i Minsk (Republiken Vitryssland), har avslutats. Arrangörer för Mötet var det Vitryska och den Ryska Federationens Kommunistiska Partier. Ämnet för denna viktiga händelse i kommunistiska- och arbetarerörelsen var "90-årsdagen av Oktoberrevolutionen..

Läs mer...

Galenskaparnas dans
”Om vi bara delger världen vår vision och omfattar den helt och fullt och inte försöker förpacka den med skicklig diplomati, utan helt enkelt bedriver ett totalt krig….kommer våra barn att sjunga storslagna sånger om oss i framtiden.” Citat Richard Perle.

Läs mer...

Kapitalets diktatur?
Noam Chomsky skriver i sin bok 11/9: Terroristiska dåd av det här slaget är en skänk från ovan för de strängaste och mest förtryckande elementen på alla sidor, och kommer att utnyttjas -ja, har redan utnyttjats - för att påskynda militariseringen, likriktningen, nedmonteringen av sociala trygghetssystem,

Läs mer...

Har LO-tidningen kommunistskräck?
John Eslund, pensionerad byggnadsarbetare, skickade följande insändare till LO-tidningen, Byggnadsarbetaren och SEKO-tidningen, samma dag.

Läs mer...

Livsmedelsverket analyserar inte Coca Cola
Livsmedelsverket analyserar inte Coca Cola och andra farliga läskedrycker (lightprodukter innehållandes aspartam och andra sötningsmedel) i våra svenska affärer. Det är tillverkarnas ansvar att varor fyller regelverkets krav.

Läs mer...

Stoppa vindkraftutbyggnaden !
Spontant satsar många kommuner nu på vindkraften norrut, men söderut är man nu mycket tveksam till vidareutbyggnad p.g.a. dåliga erfarenheter. Piteåtidningen har under sommaren haft en rad artiklar som gjorda för politikerna, men många pitebor är emot vindkraft, tvärt emot de politiker som nu är valda från V till M.

Läs mer...

vi får aldrig ge upp!!!
Borgerligheten vill nu att vi måste lära oss om ”De Kommunistiska brotten”…
De vill att det ska undervisas i detta ämne....

Läs mer...

SKU:aren
Stipendie till SKU:are för kamp mot fascism

SKU:aren Fredrik Jönsson, från Malmö, fick den 14 januari ta emot ett stipendium från Stiftelsen Hela Sverige – Artister mot nazister.

Läs mer...

Clara Walden- kommunist och musiker
För 95 år sedan, den 1 januari 1913 föddes Clara Raisky i New York. Hennes föräldrar var ryska emigranter, som hade flytt undan Tsarrysslands förtryck. Hennes mamma Rachel bosatte sig med sin man David i New York.

Läs mer...

Nu får det vara nog med nedskärningar och privatiseringar!
Nätverket Gemensam välfärd Malmö har tagit initiativ till en kampanj och ett upprop mot nedskärningarna inom sjukvården i region Skåne.

Läs mer...

Rädda hyresrätten!
Demonstrera 11 februari utanför Stockholms stadshus.

Läs mer...

Particentralens öppettider
Delar av particentralen flyttar till Malmberget och de nya öppettiderna blir
Tisdagar, onsdagar torsdagar 9.00 – 15.00
Telefon 0970 – 202 44
Adressen är: Torget 9
983 32 Malmberget

I Stockholm är lokalen öppen
torsdagar 13.00 – 16.00
Telefon 08 – 735 86 40
Adressen är: Brommavägen 6,
169 30 Solna

Bästa prenumerant
Säkra Riktpunkts fortsatta utgivning genom att betala din prenumeration för 2008!
Redaktionen

Upplev Nordkorea
Nordkorea är en oförglömlig upplevelse. Framför allt gymnastik- och konstuppträdandena Arirang
är världens största och mest avancerade.
Årets grupp- och studieresor till DFRK går i slutet av april och i september.
De omfattar två veckor samt några dagar i Beijing.
Kostnaden för allt är cirka 18 000 kronor. Res med!
Anmäl ditt intresse till Regina Munoz på 073 685 82 18
Eller koryo_stockholm@yahoo.se.
Svensk-koreanska föreningen

Folkomrösta om Lissabonfördraget!
Flygblad med krav på folkomröstning om Lissabonföredraget. Ladda ner pdf filen, kopiera och dela ut.
Ja, jag vill va med i kampen för folkomröstning och hämtar folkomrost.pdf

Glöm inte Kampfonden 421 53 84-1
Har Du något intressant att berätta gör det i Riktpunkt!
Sverige behöver fler kommunister, bli medlem i SKP eller SKU!