PRENUMERERA PÅ:

Aurora gav rätt signal.
Nio årtionden har förflutit sedan oktoberdagarna som skakade världen. Denna 90-årsdag lämnar ingen politisk kraft i världen oberörd. Skotten från pansarkryssaren Aurora i november 1917 gav en signal åt världen, vars eko rullar vidare ännu i våra dagar, hörbart för både vän och fiende till revolutionens mål: det socialistiska samhället.

Läs mer...

Revolutioner är historiens lokomotiv (Karl Marx)
17 namnkunniga ryska vetenskapsmän och författare av olika politiska uppfattningar publicerade i början av juni 2007 i veckotidningen ”Moskovskije Novosti” ett upprop till Oktoberrevolutionens 90-årsdag.

Läs mer...

D:r Z och det internationella språket esperanto
Vet du att det finns ca 5 000 olika språk i världen idag? I boken D:r Zamenhof och det internationella språket av Leif Nordenstorm och Christer Lörnemark utgiven av bokförlaget Literaturo, får man reda på många intressanta fakta om världens språksituation idag.

Läs mer...

Klappjakten på arbetarna fortsätter
Regeringen med Stureplancentern i framkant anförda av järnladyn Maud Olofsson fortsätter sin klappjakt på arbetarklassen..

Läs mer...

Inför mötet i FN:s Generalförsamling den 30 oktober 2007
Den blockad som USA:s ledning belagt Republiken Kuba med, är den mest långvariga och orättvisa någonsin i mänsklighetens historia och är till sin natur markerat "extrateritoriell". Blockaden är ett ekonomiskt krig och en handling som kvalificerar sig som ett folkmord,

Läs mer...

Öppet brev till LO och hela fackföreningsrörelsen
Septemberalliansen välkomnar LO-tidningens uppgifter om att flera förbund, däribland Kommunal och IF Metall, nu planerar protestaktioner mot försämringarna av a-kassan och sjukförsäkringen med mera i regeringens budget, och att LO säger sig vilja samordna en gemensam protest,

Läs mer...

18 september – startskott till en riktig proteströrelse
Ett år av högerpolitik är mer än nog. Det var budskapet från de demonstrationer och manifestationer som genomfördes den 18 september mot Reinfeldts regering.

Läs mer...

AGROBRÄNSLE - DET STORA BEDRÄGERIET
Begreppet biobränsle används normalt för etanol och andra bränslen som produceras från växter. ”Bio” ger intryck att dessa bränslen är ”naturliga”. Detta är de inte. Produktionen kräver stora investeringar i industrimässigt jordbruk och tillverkningsteknologi. Det är därför ”agrobränsle” passar bättre.

Läs mer...

Sue Arrigo, CIA och AIDS
Med jämna mellanrum dyker dokumenten från historiens värsta skräphögar upp i dagens ljus, men det tar tid. När man i USA i juni 2007 dammade av tidigare hemligstämplade dokument från CIA:s verksamhet under 1950-tal, 1960-tal och lite in på 1970-tal så blev det stora nyheter att man försökt mörda Fidel Castro med giftampuller,

Läs mer...

SKU
SKU stöder Lärarfacken

Just nu så är det avtalstider för lärarfacken. Lärarnas Riksförbund och Lärarförbundet går ut i kamp för bättre villkor för landets lärarkår.

Läs mer...

SKU
Fördöm brutaliteten mot de fridfulla demonstrationerna i Burma!

Demokratisk Ungdoms Världsfederation (DUV) är djupt bekymrade gällande det pågående förtrycket mot de fredsälskande och kämpande ungdomarna och folket i Burma.

Läs mer...

SKU
Sverigedemokrat hotade ungkommunist

En nyligen avgången sverigedemokrat har under en längre tid ringt och hotat SKU-medlemmen Fredrik Jönsson och hans föräldrar.

Läs mer...

Högeralliansens fackutrotnings kampanj
Tidigare har den svenska högern öppet propagerat för ett systemskifte med enorma skattesänkningar och minskad offentlig sektor, men den taktiken har aldrig gått hem hos väljarkåren. Därför tvingades man ändra strategi inför valet 2006.

Läs mer...

Medieägarna har fått ökad makt
Svenska journalister anser att ”företagsledningen, ägare och annonsörer fått ökad inflyttande” över pressen de senaste tio åren, rapporterade tidningen Journalisten i slutet av september

Läs mer...

STOPPA PRIVATISERINGARNA AV PSYKIATRIN!
I handikapprörelsen ingår RSMH, Riksförbundet för Social och Mental Hälsa, som är en intresseorganisation för personer med erfarenhet av eller anknytning till psykisk eller psykosocial problematik..

Läs mer...

Nordiskt sommarläger 2008
Boka in din semester så att den sammanfaller med Nordiskt sommarläger 2008! Det gemensamma sommarlägret för Nordens kommunistiska partier kommer att hållas första veckan i juli 2008.

Läs mer...

Regeringens diskrimineringspolitik
Den borgerliga regeringens ekonomiska politik innebär diskriminering av folkgrupper som har svårt att hävda sig och tillvara ta sina intressen.

Läs mer...

Spara miljön och få ett rejält ekonomisk lyft
En majoritet av Stockholmarna vill inte ha gratis kollektivresor, avslöjar Dagens Nyheter. Antagandet grundar sig på en opinionsundersökning som Synovate genomfört på uppdrag av Dagens Nyheter där det visade sig att sju av tio skulle vara motståndare till 0-taxa i kollektivtrafikenr.

Läs mer...

Kommunisterna framåt i det grekiska valet
Det senaste valresultatet från Grekland visar att det Grekiska Kommunistiska Partiet KKE fick ett utökat förtroende från de grekiska väljarna.
Här är valresultatet..

Läs mer...

Insändare
Jag undrar vart arbetarrörelsen i Sverige tog vägen. När kommunismen i f.d. Sovjetunionen föll så blev Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hemlösa..

Läs mer...

Folkomrösta om Lissabonfördraget!
Flygblad med krav på folkomröstning om Lissabonföredraget. Ladda ner pdf filen, kopiera och dela ut.
Ja, jag vill va med i kampen för folkomröstning och hämtar folkomrost.pdf

Glöm inte Kampfonden 421 53 84-1
Har Du något intressant att berätta gör det i Riktpunkt!
Sverige behöver fler kommunister, bli medlem i SKP eller SKU!