PRENUMERERA PÅ:

Nyliberal höger politik, valets segrare

Så är valet över, segrare blev den nyliberala högerpolitiken vi tvingats leva med allt sedan inträdet i EU. De sju partierna i den förra riksdagen utkämpade sinsemellan en kamp om trovärdighet, där det såkallade röd-gröna blocket förlorade. Ingen kan ha undgått alla dom avregleringar och privatiseringar som genomförts till men för det arbetande folket och som drabbat den offentliga sektorn och vårt socialförsäkringssystem hårt..

Kongress

Återigen är det dags för kommunisterna att samlas till kongress, den 34:e. Denna gång samlas vi i Järfälla den 4-5 november, värdar för kongressen är Stockholmsdistriktet..

Valrapport från Norrbottensdistriktet

I Pajala så tappade kommunisterna sitt mandat, en nedgång med 24 röster. Anledningen till det kan bland annat vara att Sjukvårdspartiet etablerat sig i kommunen och gick från ingenting fram till fyra mandat. Men även en självkritik måste framhållas, det kommunala arbetet har inte bedrivits så engagerat som krävs..

Kommunisterna och valet i Malmö

I Malmö kan knappast någon ha undgått att det i valet fanns ett alternativ för alla dem som var trötta på fagra vallöften och tomma ord om jämlikhet och solidaritet. Vilken jämlikhet och solidaritet visades mot alla de som tvingas gå arbetslösa, i vissa stadsdelar så många som 70 procent, vilken jämlikhet visades mot skolungdomen som inte kunde garanteras en.......

Detta borde ha stått i Lärarnas Tidning

Den 18 augusti fick SKP ett mail från reportern Eva Jacobsson på Lärarnas Tidning som är Lärarförbundets tidning. Så här skrev reportern: ”Som en del av vår valbevakning vill vi veta vad partierna utanför riksdagen har för skolpolitik.” Svar önskades senast tisdagen 22 augusti.

Svensk media och Ban Ki-Moon

Det är nu klart att Kofi Annan skall ersättas av Syd Koreanen Ban Ki-Moon som generalsekreterare i FN, denne Ban Ki-Moon har av bla svenska fördummningsmedier framställts såsom en ”mjukis” och därmed omöjlig att i en svår tid kunna hantera FN.

Lärare och elever i gemensam kamp

I Grekland står också utbildningen i fokus, lärarna har strejkat i fem veckor när detta skrivs. Eleverna deltar också i kampen genom att ockupera skolor och universitetsfakultet. Strejken och ockupationen riktar sig mot nedskärningar och privatiseringar dvs. följderna av den nyliberala högerpolitik som EU tvingar på sina medlemsländer.

“Hotet” från Nordkorea och det planerade anfallet mot Iran

Den upprörda rapporteringen och kommentarerna i svensk media efter Nordkoreas kärnvapentest innehåller en rad allvarliga förvrängningar och undanhållanden av historisk fakta, inte minst när den gäller Ickespridningsavtalet (NPT). Man bortser också från det ökande hotet om en amerikansk och israelisk kärnvapenattack mot Iran.

Uttalande från DFRK:s utrikesdepartement:

Demokratiska Folkrepubliken Koreas utrikesdepartement utfärdade den 3 oktober följande uttalande om de nya åtgärder som landet kommer att vidta för att understödja sin krigsavhållning för självförsvar:

UPPROP

Demokratin måste försvaras för att bevaras.
Den amerikanska senaten har helt enligt förväntningar röstat igenom den hårt kritiserade tortyrlagen som upphäver Genevekonventionen och ger presidenten rätt att själv avgöra vad som är tortyr och vad som inte är det.

Offentliga medel finansierar privata profiter

Det finns ett företag, Attendo Care som sysslar med vård för äldre och funktionshindrade i Sverige men även i Norge och Danmark. Antalet anställda är ca 3 500. Bolaget är verksamt både inom särskilt boende och hemtjänst.

Brev till regeringen.

Meddelande: Efter 8 dagar avgår handelsminister Maria Borelius. Fuskministrar har vi gott om i den nya regeringen. Statsminister Fredrik Reinfeldt betalade sin barnflicka väldigt lite i lön, och två andra minstrar Cecilia Stegö Chilò och den nu avgågna Maria Borelius har haft barnflickor utan att betala arbetsgivaravgifter för dem.

Framåt för ungkommunisterna i södra Sverige

Det har gått framåt för SKU i södra Sverige den senaste tiden.
I Svalöv strax utanför Landskrona arrangerade SKU ett föredrag inför valet på Fridhemsfolkhögskola, Fredrik Jönsson, studerande vid folkhögskolan och Victor Diaz de Fillipi från SKU Malmö pratade om Kommunisternas politik i allmänhet och med var också Jan Jönsson, partiets ordförande för att prata om partiets riksdagsplattform.

En ulv i fårakläder

Jag läste i Aftonbladet fredagen 22 sept att Reinfeldt tillhör den hemliga elitklubben Bilderberggruppen. Han var med på det senaste mötet i juni i år i Ottowa i Kanada.
Den kontroversiella Bilderberggruppen bildades 1954. I denna grupp sammanträffas världens mäktigaste politiker och ledare inom näringslivet.

Vem håller i rodret?

Tankesmedjan the Project for the New American Century bildades tillsammans med American Enterprise Institute, Hudsoninstitutet och andra som förenat Reaganadimistrationens ambitioner med den nuvarande Bushadimistrationen. En av grundarna till tankesmedjan är Richard Perle en av Bush ”tänkare” ( tror tusan att den mannen behöver de som tänker åt honom).

Insändare

Vi måste agera
Vi måste agera mycket mer, ja nu låter jag tjatig igen men vi får inte ut vårt budskap genom och bara tro att politiskt arbete drivs i partilokalen. Jag kan ta ett exempel, söndag 1/10 var det demonstration på Sergel Torg i Stockholm, för demokrati och rättvisa på arbetsplatserna.

Insändare

I valet 2006 hände konstiga saker...

Folket röstade på "ALLIANSEN" d.v.s på en otryggare tillvaro.

.

Insändare.

Vi vet vad vi har att vänta oss
Ja då vet vi ungefär vad vi har och vänta oss, Reinfeldt sa i sin regeringsdeklaration att man bl.a. skulle ta itu med kommunismens brott mot mänskligheten. Carl Bildt säger att nu ska vi närma oss USA mycket mera, han lovade inget närmande till Nato nu men i framtiden ska man genom omröstning kunna göra det.

STOPPA ALLA FÖRSÖK TILL FÖRSÄMRINGAR FÖR ARBETARKLASSEN
PENGARNA FINNS HOS BORGARKLASSEN!

Den 15 och 16 november kommer riksdagen att fatta beslut om försämringar i A-kassan.
Att ge sig på a-kassan är att attackera kärnan i fackföreningsrörelsen. A-kassan har tjänat som vapen i kampen mellan arbetare och arbetsköpare i mer än hundra år.

Insändare

Angående aktionen i Eslöv mot de s.k. Sverigedemokraterna.

I sin djupt kända motvilja mot anti-rasister och andra demokrater omfamnar Sydsvenskan och RKU varandra och krokodiltårarna strömmar över vilka omistliga värden som gått förlorade vid incidenten.

Tjeckien olagligförklarar ungkommunisterna

I måndags erhöll Tjeckiens största politiska ungdomsorganisation, KSM, ett brev ifrån det tjeckiska inrikesministeriet. I detta brev informerades det om att, KSM, som är det tjeckiska kommunistiska ungdomsförbundet, från och med igår är upplöst och räknas som olagligt. .

Energipolitiken

Svenska energipolitiken har efter det att elmarknaden avreglerades utsatts för både nationell och internationell privata spekulationer.
El, olja och energipriserna har utsatts för sådana fördyringar att det allvarligt påverkar och hotar allmänhetens välfärd.
Kommunisternas distriktsstyrelse kräver en samhällelig demokratisk kontroll av elmarknaden genom att återgå till reglerad elmarknad.
På sikt krävs ett helt statligt ägande av hela energisektorn.

SKP Norrbottens distriktsstyrelse.

 

 

LOs representantskaps möte om A-Kassan

En generös, stabil och solidariskt finansierad arbetslöshetsförsäkring är en avgörande grundsten i den svenska modellen på arbetsmarknaden. Högerregeringens förslag till förändringar i a-kassan innebär att man nu tar ett stort steg bort från denna modell.

GLÖM INTE KAMPFONDEN
PG. 421 53 84-1

Har Du något intressant att berätta
gör det i
Riktpunkt!

Sverige behöver fler kommunister,
bli medlem i SKP eller SKU