PRENUMERERA PÅ:

Stöd SKP!

På partistyrelsemötet den 10-11 juni beslutades att delta i höstens riksdagsval med en rikslista, alltså en lista för hela landet. Samtidigt vet vi att kallelse har gått ut till partiets 34:e kongress den 4-5 november 2006 i Järfälla.
Båda dessa uppgifter kräver stora arbetsinsatser och inte minst mycket pengar.
Vi tillhör de få och små partier som inte får några statliga bidrag eller gratis valsedlar.
Vi tvingas därför återigen att vädja till våra partimedlemmar och sympatisörer att som så många gånger tidigare stödja oss ekonomiskt.
Vi är medvetna om att våra medlemmar och vänner inte tillhör samhällets penningstarkaste grupper, men detta till trots har vi ändå lyckats att hålla kronofogden från våra dörrar.
Innan ni går på semester – sätt in en slant på partiets konto 421 53 84-1.
Ni gör en nödvändig investering för framtiden.
Partistyrelsen

Vi behöver en regering som vågar förstatliga de stora bolagen.

När TV-programmet Ungt val genomförde sin undersökning om vilket parti ungdomar mellan 15 och 21 år sympatisera med, ställde dom också frågan vilka problem ungdomarna ansåg som viktigast. Resultatet blev i nämnd ordning arbete, utbildning och skola, integration och flyktingar, och rasism och främlingsfientlighet.

Kommunisterna inför valet

Vår valplattform ger oss en analys och beskrivning av situationen i Sverige och internationellt. Valplattformen är också en sammanfattning av våra erfarenheter och slutsatser av vilken politik som är nödvändig för att kunna ändra på de rådande förhållandena.

Svenskt näringsliv har det inte lätt

Svenskt näringsliv har det inte lätt, i en rapport ”Tillväxtundret – eller den svenska rean” lyckas man dödförklara den svenska kapitalismens och storföretagens förmåga att skapa tillväxt. Man angriper Bruttonationalproduktens (BNP) tillväxt som har skett i Sverige dom senaste 10 åren, första kvartalet i år låg den på en ökning med 3,5 procent.

SKP:s Valplattform 2006

En bättre värld är möjlig – med socialism!
Situationen inför valet 2006 präglas av en omfattande arbetslöshet i Sverige liksom i hela världen. Kapitalet sätter ständigt stigande profiter över alla mänskliga behov. Utbredd fattigdom och krig är följden av storkapitalets växande makt.

Stor Natoövning i Blekinge

Svenska folkets stora majoritet är emot vårt lands inträde i Nato. Denna attityd är stabil och – trots Folkpartiets uttalade natokärlek – även vida förankrad i borgerliga kretsar.

60 rekommendationer hur världen kan bli fri från terrorvapen: biologiska, kemiska och kärnvapen

Efter närapå tre års arbete i Kommissionen om massförstörelsevapen överlämnade kommissionens chef, svensken Hans Blix, den 31 maj den sammanfattande rapporten till FN:s generalsekreterare.

Muller i Malmfälten

Gruvarbetarna i Malmfälten visar återigen för såväl företagsledning som fackpampar att de inte stillatigande tänker se på hur de själva och företaget exploateras i enskilda personers vinstintressen.

Nationaldagsyran fastnar i halsen

Försöken att skapa nationell yra i firandet av den svenska nationaldagen den 6 juni var påtagliga i år. Fina kulturprogram med infödda såväl som invandrare drog mer publik än vi sett tidigare år. Att skapa lite fest och glädje är inte fel, men ändock reser sig en och annan fråga och eftertanke.

Stora valsegrar för kommunisterna i Indien

Vid val till delstatsparlamenten i Indien, valen hölls under maj månad , kunde kommunisterna fira stora framgångar.
I delstaten Västbengalen kunde vänsterblocket inkassera sin femte seger i rad.

Doi Moi bereder vägen för socialismens utveckling

Vietnam finns idag bland de länder i världen som har den största ekonomiska dynamiken. Landets kommunistiska parti, som genomförde sin 10 kongress den 18-25 april i år, har med eftertryck bekräftat den socialistiska orienteringen för landets utveckling.

Varför skickar Sverige soldater till Kongo?

Den 12 juni beslutade EU:s utrikesministrar att skicka 2 000 soldater till Kongo-Kinshasa, varav 50 från Sverige. Trupperna lyder under tyskt befäl. De ska övervaka valet i juli.

Medlöperi då och nu.

Nu pågår det vissa försök till rannsakning i Sverige på grund av medlöperiet med nazismen under andra världskriget. Historik behövs men den är till ingen nytta om man inte tar lärdom. Nu behöver man fokusera på den nuvarande regeringens medlöperi till den nya nazism som sprids över världen.

Är vi på väg mot en total världsdiktatur?

Ja, det är vi. Vi har låtit kriminella element ta världsherraväldet. Låter vi dem sitta kvar vid makten har vi ingenting annat än total diktatur att vänta. Det börjar i USA och EU med Sverige inräknat kommer inte att vara sena att följa efter

En demokrati att värna om?

Jag är för terrorism
Så länge denna nya värld
Är uppdelad till lika delar
Mellan Amerika och Israe.

Jag har åtminstone varit där.

Så stod man där, på flygplatsen för att ta sig till Pyongyang. Några dagar först i Beijing där man blev lite ideologiskt ledsen. Överallt reser sig de multinationella företagens kontor och de stora lyxhotellen.

Kapitalismen i dödsvånda?

Totalitär demokrati, hur smakar det ordet? Kanske likadant som socialistisk marknadsekonomi. Det får en fadd eftersmak.

"Tragedin i världen är inte dom ondas brutalitet utan dom godas passivitet"

Jag tänker skriva om den smygamerikanisering som har skett och sker i Sverige sedan lång tid, och som blev ännu mer intensiv sedan Sovjets fall. Hur många av oss är medvetna om hur denna smygamerikanisering går till?

Ändamålet helgar medlen?

En amerikansk Iraksoldat berättar i en intervju: ” I jakten på motståndsmän förde vi ut familjer. Vi band deras händer och de fick knäböja på marken. Vi ställde frågorna till mannen i huset. Kunde han inte svara på första frågan sköt vi det yngsta barnet, sedan nästa och nästa.

Samverkansavtalet i Väsby kommun

Jag är numera invald som sekreterare i kommun-HSO där jag bor. HSO, som står för Handikappföreningarnas Samarbetsorganisation, hette förut HCK. Namnet HCK (Handikappförbundens Centralkommitté), bytte man

Stöduttalande för bussförarna i Örebro

Måndag den 29 maj 2006 blev en bussförare i Örebro brutalt knivhuggen efter att ha efterfrågat giltigt färdbevis. Rubriceringen för brottet blev mordförsök.

Kommentar till Ungt val 2006

Den 7 juni presenterades resultatet från undersökningen ”Ungt val 2006”. Ungt val är ett samarbete mellan Aftonbladet och Community Lunarstorm (Mötesplats på Internet för framförallt barn och ungdomar). Sponsorerna till Ungt val är Svenskt Näringsliv och Lantbrukarnas riksförbund.

Ingen stolthet

Då var 6 juni och nationaldagsfirandet över för den här gången. En anledning till nationaldagsfirande är nog att visa stolthet över sitt land, för jag kan knappast tro att det är så många som firar att Gustav Vasa blev kung för 483 år sedan eller att en författning antogs 1809

Vad händer efter studenten?

Här är ett tal som SKUaren Fredrik Jönsson höll före sommarlovet för sin klass i Svenska B på omvårdnadsprogrammet. Den handlar om livet efter gymnasiestudenten, och om vilka valmöjlighet vi ungdomar har.

Insänt

Vad tycker ni om Sjukvårdspartiet?
Nu är det valår. I höst vill Moderaterna, Folkpartiet, Centern och KD flytta in i Rosenbad. Socialdemokraterna kan flytta in på Sveavägen 68 i Stockholm för att läsa partiprogrammet samt stadgar.

Västerländskt hyckleri

Vi lever i ett samhälle som går mot upplösning. Vi går till våra jobb, på väg till arbetet ringer mobilen tio gånger, väl på arbetet ska vi ha samtal i telefon samtidigt som vi pratar med folk på kontoret samtidigt som vi sitter framför datorn.

 

 

 

 

Nordiskt sommarläger

Ett nordiskt sommarläger arrangeras i år av Norges Kommunistiska Parti, Sveriges Kommunistiska Parti, Kommunistiskt Parti i Danmark och Danmarks Kommunistiska Parti.
Lägret kommer att hållas i Danmark, på ön Egholm, under tiden måndagen den 3 Juli – fredagen den 8 Juli. Till ön åker vi med färja från Ålborg och från Köpenhamn ordnas, vid behov, kollektiv resa till Ålborg.
Programmet kommer att omfatta politiska diskussioner och föredrag, kultur och fritidsaktiviteter mm. Mat och dryck serveras i form av kollektiv självhushållning.
Boendet sker i flerbäddsrum eller så har man möjlighet att ha eget tält med sig.
Priset för sommarlägret meddelas senare, men anmäl redan nu dit intresse till particentralen tel. 08-735 86 40 eller Jan Jönsson tel.0703-45 42 16.

Konsert till förmån för barn på
barnhem i Ryssland.

LÖRDAGEN DEN 8 JULI 2006 kl 14.00

GLÖM INTE KAMPFONDEN
PG. 421 53 84-1

Har Du något intressant att berätta
gör det i
Riktpunkt!

Sverige behöver fler kommunister,
bli medlem i SKP eller SKU