PRENUMERERA PÅ:

Bojkotta EU-valet!

Om några dagar är det val till EU-parlamentet, fläsket värms upp och putsas till, det mest härskna göms undan bakom välklingande fraser om fred, solidaritet, trygghet och välstånd. Liksom vid riksdagsvalen utlovas nu guld och gröna skogar om du röstar på de olika partiernas respektive kandidater.
Till EU-parlamentet skall väljas 732 ledamöter i hela EU. Av dessa får vi i Sverige utse 19 ledamöter, vår påverkan omfattar 2,5 procent av EU-parlamentets sammansättning.

Utflaggning av svensk arbetsrätt och svenska löner.

Tjänstedirektivet har blivit en av huvudfrågorna inför valet till Europaparlamentet. Syftet med EU-kommissionens omdiskuterade förslag, som EU-kommissionen lagt fram i januari i år är att göra det lättare för tjänsteföretag att röra sig över gränserna inom EU. EU-toppmötet i Lissabon år 2000 beslutade att direktivet skulle tas fram. Med tjänst menas i princip allt lönearbete.

EU göder storföretagen.

Granskningen visade att t ex Smartbilen, som tillverkas av världens tredje största bilföretag, tysk-amerikanska Daimler Chrysler i samarbete med schweiziska klockjätten Swatch, till stor del bekostas av skattebetalarna, skriver Harald Gatu.
EU-kommissionen godkände regionalstöd med på 40 miljoner kronor till Daimler Chryslers fabrik i västra Berlin samt 596 miljoner kronor till den franska Smart-fabriken.

Valet handlar om Nej till EU!

Det förestående valet till EU-parlamentet bekymrar det politiska etablissemanget. Samtliga riksdagspartier från höger till vänster befarar ett lågt valdeltagande. Den valdebatt som hittills förekommit har säkert inte upphetsat många eller stimulerat till att delta i valet. Så möjligheten att genom rekordlåga röstsiffror klargöra vad svenska folket tycker om EU är stor.

Bushs och bin Ladins företag söker EU-bidrag.

År 2003 begärde amerikanska investmentbolaget Carlyle Group 804 miljoner kronor i EU-bidrag till en ny bilfabrik i Tyskland. Bolaget har kopplingar till familjerna Bush och bin Ladin.
Bägge familjerna har varit med om att satsa stora belopp i bolaget som startades 1987. Yeslam bin Ladin, bror till terroristledaren Usama, tillhörde länge en av de större investerarna i Carlyle tillsammans med nuvarande presidenten George W Bush och hans far.

Inte ett knyst om EU-avgifterna.

De flesta kommuner, liksom staten, har nu svårigheter med sin budget. Det upptäcks att pengarna inte räcker till allt som lovades i valet om satsningar på skola, sjukvård och äldreomsorg. Men Sverige ska betala ytterligare två miljarder kronor i avgifter till EU. Totalt rör det sig om 40 miljarder per år..

ETT EU – VÄNSTERPARTI!

Den 7 och 8 maj grundades i Rom ett EU-vänsterparti. Till ordförande valdes Fausto Bertinotti (ordförande i italienska Rifundazione Communista. Han betonade att det handlar om ”ett öppet parti” som har sina huvudpartner i de olika rörelserna i arbetets värld.
14 partier möttes i Rom, 13 av dem gick med i EU-partiet. Tjeckiska KSCM däremot drog sig tillbaka.

Tortyr och mord – tradition for USA:s befälhavare.

Sommaren 1964 tillverkade USA:s president Lyndon B. Johnson en förevändning för att starta krig mot kommunisterna i Vietnam. Ett par år senare filmades Saigons polischef på öppen gata när han drog fram en pistol och sköt en tillfångatagen man i tinningen. Detta hänsynslösa mord visades om och om igen av TV-kanalerna runt om i världen och blev en chock för många människor, inte minst i Sverige. Hur kunde USA tolerera sådan brutal grymhet?

Haiti – en historia av skuld.

Ön som av européerna kallas Hispaniola var det första som Christopher Columbus såg av det västra halvklotet. Han steg i land, tog ön i beslag för den spanska kronan och döpte den till Santo Domingo. Snart var dess ursprungliga befolkning Taino-Arawak antingen dödad eller förslavad

Om man ingenting har, är man ingenting

Dagens samhälle, inom vilket i huvudsak den första devisen råder, skapar ett kargt och känslofattigt klimat, där profit och materiell vinning är ledstjärnan till självförverkligande. Den ekonomiska eliten (kapitalet) och med den den privilegierade medelklassen, spyr ut sin världsbild genom ett kompakt mediabrus, som ofta upprepas av den underbetalda arbetande och producerande klassen men mer likt en rapning, för den skulle själv aldrig kunna resonera sig fram till samma slutsats..

ÖPPET BREV TILL UTRIKESMINISTER LAILA FREIVALDS.

För snart ett år sedan informerade internationella Röda korset om missförhållanden i irakiska fångläger. Det allvarligaste är att de rapporterade att barn behandlas på samma inhumana sätt som vuxna. I februari lade Amnesty fram en likalydande rapport.
Men det måste tydligen till bilder av nakna småbarn som misshandlas av amerikanska soldater innan media och regeringen reagerar."

Något förskräckligt håller på att hända.

Vakna kamrater! Slå upp era ljusblå. Idag ! I morgon är det måhända för sent. Sverige håller på att bli en polisstat där säkerhetspolis får agera utanför lag och rätt. I dag behöver ni inte vara rädda, gott folk. Deras agerande gäller bara suspekta araber", svartskallar " med lågt människovärde, så vem bryr sig ?

Vem dödade Nicolas Berg?

Strax efter att världen äntligen fått upp ögonen för USA:s svinaktiga beteende mot Iraks folk, i synnerhet då de människor som hölls i fängsligt förvar, presenterade USA en film där terrorister grymt mördar en amerikansk medborgare. En effektiv film att fokusera bort från USA:s egna grymheter. CIA kunde igenkänna terrorledaren Zaraqawi på rösten. Det var han som utförde själva mordet, påstås det.

NATO ÄR SKYLDIG, DÄRFÖR ÄR DEN FEG.

Den 28-29 juni 2004 äger den imperialistiska militäralliansen Natos möte rum i Istanbul, Turkiet.
Medan det finns över en månad kvar till mötet förbereder sig den nationalistiska, militaristiska turkiska regimen med stor och väletablerad krigsutrustning för att möta Natos motståndare.

EU/EMU och det stundande valet.

Nu är det återigen valtider, denna gång val till Europaparlamentet. Debatten har tagit fart, de olika partierna och grupperingarna gör allt för att få just dig att rösta på just dem.
Den socialdemokratiska ledningen har nu haft ett tag på sig att slicka såren efter den snöpliga förlusten i EMU-folkomröstningen när folket sa sitt. Sprickorna inom partiet är något som S-ledningen fortfarande dras med, trots alla försök att dölja dem..

30 år efter Salazarfascismen– en dag värd att firas!

Den 25e april 1974 var en stor dag för det portugisiska folket. Då genomfördes en nationell och demokratisk revolution som satte stopp för den fascistiska regim som hade förtryckt dem i 48 år och som satte stopp för de ändlösa kolonialkrigen som fördes i Angola, Moçambique och Guinea-Bissau. I år, den 25e april 2004, har 30 år passerat sen denna dag,

Demokrati som fälla

Sedan länge har jag tyckt att såväl borgerliga partier som vänsterpartister och socialdemokrater använder ordet demokrati lite hur som helst. De förespråkar inte bara demokrati, utan de sätter den på en piedestal. Problemet är att demokratibegreppet, så som det används av dessa partier, är tomt.
Demokrati är när all offentlig makt utgår från folket

Röstade du NEJ till EMU?
Bojkotta då parlamentsvalet till EU!

Varför?
* Ett högt valdeltagande legitimerar EU.
* Att legitimera EU är även att legitimera EU:s grundlag.
* I EU:s grundlag står det att EU:s medlemsstater skall ha samma valuta, det vill säga EURO.

1:a Maj på mitt vis.

Så har 1:a majfirandet kommit och gått. Jag gick naturligtvis i SKP:s tåg, med plakatet ”Inget jävla sossetjafs – Arbetarklass mot överklass”. Texten på plakatet fungerar på två sätt, först och främst är det riktat mot Socialdemokratins uppfinning ”medelklassen” som är en benämning på folk som tjänar uppifrån 50 000 kr/ månad ner till de som måste ta emot socialbidrag för att klara mat och hyra, allt för att få folk att känna sig bekväma (läs: vilseledda).

EU och alkoholen.

Den svenska alkoholkonsumtionen har påverkats negativt sedan Sveriges inträde i EU. Mellan 1995 och 2002 ökade alkoholkonsumtionen med 28 procent. Från och med 1 juli 2004 får varje resande ta med sig 110 liter öl, 90 liter vin, 10 liter sprit och 20 liter starkvin (d.v.s. 230 liter alkoholdrycker) genom tullen. Enligt finansdepartementet förväntas staten bara få in 2,7 miljarder i spritskatt 2004, och de enda som tjänar på den sänkta alkoholskatten är den kapitalistiska alkoholindustrin

Filmrecension: Comandante

Det har gjorts otaliga intervjuer med Kubas president Fidel Castro, men frågan är om det någonsin har gjorts en så personlig och intim, som i Oliver Stones nästan två timmar långa intervjufilm, Comandante. Filmen ger ett intimt porträtt av Castro, ledaren av den kubanska revolutionen under nästan ett halvt sekel. Åskådaren får under filmens gång se Fidel Castro ge mycket grundliga och många gånger humoristiska svar på Olivers Stones frågor:

Rasisterna gör reklam på Skånetrafikens bussar i Malmö

Det är de rasistiska sverigedemokraterna som på reklamskyltar uppmanar folk att rösta svenskt i Europaparlamentsvalet den 13 juni.
Genom sin uppmaning diskriminerar man en stor del av Malmös invånare, men också alla dom med invandrarbakgrund som står på de olika partiernas EU listor. Vi kräver att dom politiskt ansvariga inom region Skåne och Malmö kommun tar sitt ansvar för att den uppenbart rasistiska propagandan plockas bort.Från Västkusten
- LITE NYTT

Man kan må illa av många orsaker. Men det finns tillfällen när jag särskilt starkt erinrar mig Magnus Ugglas låt "Jag mår illa”: det är när jag ser eller hör Gudrun Schyman uttala sig om relationer mellan män och kvinnor och dessa otäcka män som inte förklarat sig "bytt kön" och blivit feminister. Nyligen framträdde hon i Uddevalla och då blev illamåendet extra starkt..
GLÖM INTE KAMPFONDEN
PG. 421 53 84-1

Har Du något intressant att berätta
gör det i
Riktpunkt!

Sverige behöver fler kommunister,
bli medlem i SKP eller SKU