Därför är jag just nu en glad pensionär

Vår framtid som är barnen bör räddas. Det finns far- och morföräldrar som har varit och är i skolorna som alla barnsfarmor eller farfar, vilket är fantastiskt.
Jag har velat utveckla det att pensionärer kan vara hjälp som rastvakter och även under lektionerna i samråd med lärarna som medmänsklig hjälp i första hand för barnen.
Som situationen är i dag så är det många gånger kaotiskt på många sätt. Det sker mobbning, många barn rår med rädsla till skolan varje dag och missar sin utbildning på grund av detta.
Dem mobbade barnen ska deras kamrater hjälpa, t ex genom att ta med dem i leken. Vi får inte glömma att de flesta av barnen är underbara och empatiska och mår illa va tt någon blir illa behandlat.
De barnen som mobbar andra psykiskt, genom ideliga kränkningar och även fysiskt, har i regel problem av olika slag. Det behövs många vuxna för att se dem.
Det finns även massor med barn som inte har kontakt med äldre människor. Mor- och farföräldrarna bor i en annan ort eller till och med i ett annat land. Och som boendet är nu särar man på barnfamiljer och äldres boende.
Just nu har jag kontakt med en mellanstadieskola där personalen är mycket positiv till tanken att få oss pensionärer som medmänsklig hjälp.
Och därför är jag just nu en glad pensionär.
Eivor Sydberg
Sveg