PRENUMERERA PÅ:

Vårt krav: ett Sverige för folket

I det kapitalistiska samhället handlar allt om pengar. Systemet styrs av jakt efter vinst för enskilda, och större vinst och ännu större vinst. Det är ingen ny upptäckt för en kommunist. Vi känner till Marx’ ord om att alla mänskliga värden i kapitalismen förkommer till varor, att kapitalet för tillräcklig stor vinst är beredd att trampa alla mänskliga värden under sina fötter. Verkligheten bekräftar denna insikt dagligen.

Kommunisterna i regionalpolitiska valet i Skåne.

Kommunisternas regionalpolitiska valsedel i Skåne toppas av Sven-Erik Wallénius, tidigare fullmäktigeledamot i Perstorp, följt av en arbetande inom sjukvården, Ahmad Rohani, och lokalvårdaren Lilliana De Filippi.
Kommunisterna deltar i regionvalet i Skåne därför att det behövs ett politiskt alternativ till den förda politiken.

Kommunisternas huvudkrav inför kommun- och landstingsvalet i Stockholm.

- Staten skall vara huvudman för skolan
- Avskaffa skolpengen - tilldela resurser efter behov
- Garantera rätten till likvärdig utbildning för alla barn, oberoende av bostadsområde
- Inga subventioner till friskolorna - sluta utarma den offentliga sektorn
- Minska klasstorleken
- Försvara de yrkesförberedande gymnasieprogrammen.

Våga spränga “samförståndets” ramar.

I valrörelsen betonar vänsterpartiet att en avgörande skillnad mellan dem och socialdemokratin är att (v) inte vill sänka skatterna utan istället använda ca 20 miljarder av statens överskott till nödvändiga reformer. Om man accepterar de ramar för samhällets inkomster som vänsterpartiet och socialdemokratin tillsammans med kapitalet

Revolt i Latinamerika - en skiss av framtiden.

Alvaro Noboa är den rikaste personen i Ecuador, ett land där de flesta har mycket låga inkomster. Han vill bli landets president och driver en omfattande kampanj för att marknadsföra sig som de fattigas vän.
Noboa har goda kontakter utomlands, inte minst i USA, där han umgås med medlemmar i familjen Rockefeller. Förra året döptes hans son i Saint Patricks katedral i New York.

”Sverige helt i händerna på USA”.

Vettskrämd stormakt! Javisst, den enda stormakten är livrädd. Medan stormakten med våld påtvingar olydiga stater sin moral, värderingar och livssyn, kallad demokrati – darrar samma stormakt inför enkla prov på dess demokrati: införandet av en internationell brottsdomstol, ICC, samt en ny upplaga av FN-konventionen mot tortyr.

Sverige ”tvekar” inför USA:s utpressning.

Kongressen i USA har i början av augusti beslutat en lag som godkänner militära anfall för att befria amerikanska medborgare som hålls i förvar av ICC. För länderna som inte vill garantera immunitet för amerikaner från ICC kommer USA att dra in militärt bistånd inkl utbildning av officerare och inköp av vapen.

Rade Markovics hjältemodiga vittnesmål i Haag.

Det är inte ofta det rapporteras om processen mot Slobodan Milosevic i Haag. Man hör nästan inget om Milosevics krossande och avslöjande motförhör av åklagarnas vittnen. Man informeras bara om när politiker från Natoländer, som t ex Paddy Ashdown, uppträder mot Milosevic och får allmänna uttalanden om att nära medarbetare till Milosevic enligt planen skulle vittna mot honom.

Kosovo blir Europas Colombia.

Belgrad. “Någon skapar avsiktligt ett europeiskt Colombia i Kosovo. Västeuropa fortsätter att vägra inse att albansk maffia ökar sin makt och ingen sätter stopp för dess narkotikasmuggling. I Kosovo finns det redan två laboratorier för att framställa droger. Mest sannolikt är att albaner kommer att flytta ytterligare några laboratorier från Turkiet till Kosovo”, säger Mile Novakovic, biträdande stabschef för det serbiska inrikesdepartementets polis- och brottsenhet, till dagstidningen “Blic”.

TVÅ DAGAR AV “RÄTTEGÅNGEN” MOT SLOBODAN MILOSEVIC.

Att tillbringa en dag vid Haagtribunalen är nog för att bekräfta de värsta misstankar. Det som faktiskt äger rum i hjärtat av det “demokratiska” Europa är en skenrättegång så uppenbar, så i avsaknad av legalitet, att den kastar skam över dem som deltar i den och över dem som vägrar ifrågasätta den.

Ingen ursäkt från Pyongyang.

I mediarapporteringen kan man få intrycket att DFRK “bett om ursäkt” för incidenten i Gula havet och att det framfört önskemål om återupptagna fredsförhandlingar. Detta är ännu ett exempel i den långa raden av halvsanningar och lögner i västmedias rapportering från Korea. Som vanligt måste man gå till källorna. Vad som hänt är följande:

Sydkoreanska militären ansvarig för väpnade sammanstötningen i Västhavet.

Pyongyang, June 30 (KCNA) -En talesman för Koreanska Folkarméns flottkommando gav följande svar beträffande den falska propagandan från de sydkoreanska militärmyndigheterna beträffande den väpnade sammandrabbningen i Västhavet:

Demokrati och terror är bara en förevändning.

George W. Bush kräver ett ”Palestina utan Arafat”. Om Arafat vinner valet kommer USA att stoppa allt bistånd till palestinierna, säger han. Israels Ariel Sharon, den ansvarige för massakerna i Sabra och Shatila, tolkar Bushs tal som en seger för sin sak och som ett slut på Osloavtalet.

Det enda verkliga alternativet för ungdomen - Kommunisterna.

Nu startar en ny valrörelse och med den följer också de ständigt återkommande vallöftena från alla de etablerade partierna. En målgrupp som i dagens valrörelse framstår som väldigt viktig är ungdomarna från 18 år och framåt. Med allehanda löften om mer jobb åt ungdomarna, bättre skolor och fler bostäder

Sommarrapport från SKU Malmö.

Sommaren har varit fin, mycket bad och sol. Men det politiska livet har under sommaren inte tagit semester för Malmös ungkommunister.
För inte så länge sedan placerades den colombianska befrielserörelsen FARC – EP på EU-listan över ”terroristorganisationer”. När detta kom till vår kännedom var vi snabba i farten och organiserade en manifestation under huvudparollen ”TROTSA FÖRBUDET – SKÄNK EN SLANT”.

Mot privatisering och nedskärning av den offentliga sektorn
Mot svenskt deltagande i USA:s och Natos krigspolitik
Mot EU:s marknadsdiktatur
För ökad offentlig verksamhet och stärkt demokratiskt inflytande
För fred, nationell suveränitet och internationell solidaritet
Välj Kommunisterna

 

 

Från Västkusten
- LITE NYTT

Valrörelsen i år ser ut att bli som vanligt. Löften och åter löften och så lite ursäkter att allt inte blev som man lovat för fyra år sedan. Men nu ska det bli minsann bli förbättringar: för de lågavlönade, för barnfamiljerna, för män men framförallt för alla kvinnor, och inom sjukvården ska alla köer försvinna – i varje fall i slutet av valperioden. Det tycks bara vara pensionärerna som alla redan har det bra.

GLÖM INTE KAMPFONDEN
PG. 421 53 84-1

Har Du något intressant att berätta
gör det i Riktpunkt!

Sverige behöver fler kommunister,
bli medlem i SKP eller SKU