Vänsterpartiet har svårt med media.

(V) fick i dagarna sina högsta opinionssiffror någonsin – 15,4 procent. Det är i princip bra, eftersom det visar att allt fler människor söker alternativ till vänster om socialdemokratins svekpolitik. Men vet folk vad de röstar på när de ger (v) sin sympati?
Nylin intervjuades Gudrun Schyman i Dagens Eko om sin inställning till kommunister. På frågan hur hon skulle ställa sig om en kommunist ville bli medlem i vänsterpartiet svarade hon att personen hade valt fel parti.
När sedan (v)-medlemmar som uppenbarligen känner sig som kommunister, blev förbannade svarade Gudrun att hon blivit vinklad och beskuren i intervjun och visst är kommunister välkomna.
Men nog är det underligt att Schyman just i fråga om sin inställning till kommunister så ofta blir missförstått och vållar rabalder.
Nu väntar vi bara på en dementi från partistyrelseledamoten Lennart Beijer, som i partiets interntidning Vänsterpress häver ur sig att det är bra om majoriteten av statliga företag säljs ut ”Kapitalismen är egentligen inte så tokig”, är Beijers slutsats, vilken han säkert också använder i sina ställningstaganden som (v)-ledamot i riksdagen.
Är det så att vänsterpartiets egna journalister är lika elaka som de borgerliga och vinklar och citerar fel? Eller kan det vara så illa att den totala förvirringen och strävan att vara regeringen till lags gör att även det egna programmet spolas?
RH