PRENUMERERA PÅ:

Otrohet mot huvudman.

Den fackliga organisationsgraden i Sverige sjunker. Vad ska vi ha facket till, ”de där uppe ” gör ju ändå endast vad regeringen vill! Vem av oss har inte hört detta oftare och oftare under de senaste åren? Och visst har det blivit svårt att försvara LO:s agerande.

LO-medlem?
Nu vete faan …!

När mina yngre arbetskamrater (dvs runt 20) frågar mig om jag är med i facket svarar jag alltid, ” självklart är jag det, är inte du?”
Svaret blir då ofta ”Nej”.
De har många anledningar för att inte vara med. De vanligaste är:
”De gör ju inget för oss medlemmar”,

Regeringen gör det för lätt för sig

Demonstrationer och protester mot höga priser på diesel och bensin har under de senaste veckorna skakat flera länder i Europa. I Sverige ha det gått lugnare till, men även här kräver främst jordbrukarna och åkerinäringen en skattesänkning på diesel och hävdar att detta är en förutsättning för verksamhetens överlevnad.

Sjukvårdsslakt även i Blair-landet

Det är inte bara i Sverige som den nyliberala nedmonteringen av den offentliga sektorn pågår. Även i Storbritannien är slakten i full gång. Patienter ligger i princip staplade på varandra i korridorer i upp till 12 timmar innan de kanske kan få en sängplats.

Massaktioner mot IVF och Världsbanken.

I slutet av september kommer den tjeckiska huvudstaden Prag att dra åt sig uppmärksamheten både från det internationella finanskapitalet och från den världsomspännande antikapitalistiska rörelsen.

En pensionerad amiral i USA avslöjar sanningen.

Med andra ord har amiral Carroll meriter som borde ge honom en viss tyngd utifrån den synvinken som vanligen präglar DN och Svenska Dagbladet. Men när Carroll var i Sverige och höll ett tal vid Olof Palmes Internationella Centrum, blev mediaexponeringen i Sverige “mycket svag”

Vänsterpartiet har svårt med media.

V) fick i dagarna sina högsta opinionssiffror någonsin – 15,4 procent. Det är i princip bra, eftersom det visar att allt fler människor söker alternativ till vänster om socialdemokratins svekpolitik. Men vet folk vad de röstar på när de ger (v) sin sympati?

Stora förändringar på gång i Asien.

De första stegen i återförenings processen, som har börjat på den koreanska halvön, har redan gett effekter av stor betydelse för Asiens ekonomiska och politiska utveckling. Vid ett ministermöte den 31 juli i år kom Nord- och Sydkorea överens om att återuppbygga och modernisera järnvägen mellan Seoul och Pyongyang.

Han irriterade Washington och Berlin.

Frankrikes inrikesminister Jean-Pierre Chevènement, en av de främsta medlemmarna i koalitionsregeringen och nära vän till Lionel Jospin, lämnade regeringen den 29 augusti i protest mot Jospins plan för ett ökat självbestämmande för Korsika. Ny inrikesminister blir socialisten Daniel Valliant.

Vad lär vi av ”Kursk”-katastrofen ?

För 116 sjömän har atomubåten ”Kursk” blivit en grav. Annu finns det fler spekulationer än fakta om katastrofens orsaker. En kollision med en annan båt kan inte uteslutas, för attt amerikanska och ryska krigsfartyg lurarpassar varandra fortfarande ovan och under vattenytan.

När man bombar det fria ordet.

USA/NATO-alliansen bombade sanslöst våren –99 ett litet men stolt land mitt i Europa. I början träffade bomber och missiler militära objekt, petrokemiska anläggningar, trafikleder, speciellt broar och telekommunikationer. De sist nämnda förklarades blixtsnabbt för ”legitima mål” eftersom de var ”i jugoslaviska arméns direkt militära funktion”.

Vem behöver EU? Vi? Nej, tack!

Vad är EU egentligen? Vem behöver det? Behöver vi det?
Ja, man kan fråga sig, man verkligen undrar över det som kallas Europeiska Unionen. Är det NATO:s förlängda arm eller..?
Vad gör alla dessa utrikesministrar?

Svärden och plogbillarna

Svenska Dagbladet hade på ledarsidan den 4.9.2000 en intressant artikel av Per Ericson. Han den framtida miljöpolitiken, särskilt om den beordras av Madelaine Albright. En amerikansk rapport, skriver han, varnade för en militarisering av miljöfrågan. Ett bra exempel är Madelaine Albright som påpekade i ett tal på Earth Day (Jordens dag)1998

”Det går bra för Sverige!”

Sanning eller lögn? Göran Perssons sanning om att det går bra för Sverige måste ses mot bakgrunden vem Göran Persson företräder. Inte är det de som har det sämst ställt och inte heller är det Norrlandskommunerna som omfattas av den av Persson uttalade devisen.Min kommun, Gällivare, brottas i likhet med de flesta andra kommunerna med stora ekonomiska problem,

SKP-motion i Gällivare
Återför LKAB-vinster till kommunen!

Företagen är befriade ifrån kommunal beskattning och deras vinster används i regel till annat än till kommunens bästa.
LKAB är inget undantag, snarare en föregångare i konsten att investera vinsterna inte där de kommer ifrån, utan på andra sidan jordklotet (Brasilien).

Våra dåliga vägar.

Svenska vägnätet är i mycket dåligt skick. Om man jämför med Finland, som ståtar med Europas bästa vägnät, så borde vi skämmas. Man skyller på Sveriges dåliga ekonomi men inte lär Finlands ekonomi vara något att skryta med heller.

SKU-rapport från Malmberget.

Helgen vecka 36 ordnade vi i SKU-Malmberget vårt andra möte med RKU Boden – Luleå (Revolutionär Kommunistisk Ungdom/ KPML(r)-ungdom). Liksom vår första träff med RKU i maj i år i Boden (se RP nr 4) blev det en positiv tillställning.

Vi älskar också att äga

Vi älskar också att äga, att äga sig själv, sin frihet, sina drömmar, sin skivsamling och sina böcker. Vi håller fullt med om att det är nödvändigt att kunna ha drömmar, visioner och sin egen livsstil. Men idag har inte alla det privilegiet.

Svensk Röda korset-chef:
Sanktionerna skapar lidande

Västvärldens sanktioner åsamkar folket i Serbien stort lidande, och situationen blir bara värre.Det säger svensken Sten Swedlund som är chef för Internationella Röda korsets Jugoslaviendelegation, till nyhetsbyrån Reuters.

Världskvinnomarschen 2000.

Vi lever i en värld som inte är jämlik. År 2000 existerar fortfarande stora skillnader mellan män och kvinnor, mellan Nord och Syd och mellan rika och fattiga.
Världskvinnomarschen är en kampanj som samlar kvinnor överv hela världen för att protestera mot detta, men också för att visa att det finns kraft för att förändra världen.

Rädda våra postkontor!

Posten AB:s beslut att lägga ner 900 postkontor är ett dråpslag mot hela det svenska folket – och en katastrof för de ca 5 000 människor som kommer att förlora sina jobb.

SKYLDIGA
för medhjälp till krigsförbrytelser

- för stöd till Natos aggressions- krig mot Jugoslavien
- för stöd till dödandet av tusen tals civilpersoner
- för stöd till bombningen av skolor, sjukhus och broar
- för stöd till ödeläggelse av Jugoslaviens ekonomi
- för fortsatt inblandning i Jugoslaviens angelägenheter

 

 

Från Västkusten
- LITE NYTT

Nu har jag prövat på något nytt- att vara konvalescent. Att sitta i en vilstol vid vår lilla sommarstuga - det var behagligt. Att klippa gräsmattan, sköta komposten, utedasset och en del annat - det har varit mina domäner innan.

GLÖM INTE KAMPFONDEN
PG. 421 53 84-1

Har Du något intressant att berätta
gör det i Riktpunkt!

Sverige behöver fler kommunister,
bli medlem i SKP eller SKU