LO-medlem?
Nu vete faan …!


När mina yngre arbetskamrater (dvs runt 20) frågar mig om jag är med i facket svarar jag alltid, ” självklart är jag det, är inte du?”
Svaret blir då ofta ”Nej”.
De har många anledningar för att inte vara med. De vanligaste är:
”De gör ju inget för oss medlemmar”,
”Det är för dyrt”, ”Det är bättre att bara vara med i A-kassan”.
Jag har alltid kommit med argument som försäkringar, löneförhandlingar och solidaritet med mina arbetskamrater.
Men nu vete faan ………..!
LO har ju alltid suttit i knät på det Socialdemokratiska partiet, men det har aldrig varit så illa som det är nu. SAP kan komma med vilka arbetarfientliga förslag som helst och LO lägger sig alltid platt till marken. LO kan lika gärna lämna partibidrag till Folkpartiet eller Moderaterna det skulle inte märkas minsta skillnad. Eller varför inte till Vänsterpartiet, de har ju också slagit in på den småborgerliga kostigen. De kan ju inte ens åka till Kuba utan att Gudrun och Lars Ohly får mardrömmar.
När det sen visar sig att LO skatteplanerar och vräker ut medlemmarnas pengar på fallskärmar har nog den sista spiken i kistan slagits in!
F.d. ordföranden Bertil Johnsson, 60 år, får 35 000 kr i månaden fram till 65 års ålder.
F.d. avtalssekreteraren Hans Karlsson, 53 år, får 32 563 kl i månaden fram till 65 års ålder. Det blir den nätta summan 4 689 072 kr för att inte göra ett skapande grand. Det är den personen som är högste ansvarig för ett antal skitavtal som LO medlemmarna har fått stå ut med under åren.
Det eventuella förtroende som LO har haft bland medlemmarna måste nu vara förbrukat flera gånger om!!
Inte lär den nyvalda ordföranden Wanja Lundby-Wedin göra mycket för att ändra på situationen. Hon är nog glad om hon får liknade villkor när hon avgår om några år. Ju förr desto bättre, för henne i alla fall.
Olle Terneborg